Pácolt, sajttal töltött tepsis csirkemell

Pácolt, sajttal töltött tepsis csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg sajt
  • 1 póréhagyma
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • őrölt fehér bors

Elkészítés: 20 perc, sütés: 1 óra

Elkészítés:

Alaposan mosd meg a csirkemelleket, és vágd vékony szeletekre. Öntsd egy nagyobb, zárható edénybe az olívaolajat, tégy hozzá sót, borsot, kakukkfüvet, apróra vágott póréhagymát. Rakd bele a csirkemelleket, és lefedve hagyd a pácban legalább két órán át. A legjobb, ha a hús egy egész éjszakán át a fűszeres keverékben marad.

csirkemell_pacolt-sajtal-toltott

Sütés előtt vedd ki a pácból a csirkét. A sajtot darabold fel, és helyezd a hússzeletekre, majd a baconnel együtt göngyöld fel őket. Ha biztosra akarsz menni, hústűvel vagy fogvájóval rögzítheted. Így a sütés során biztosan nem esik szét. Olajozz ki egy tepsit, fektesd bele a húsokat, önts alájuk 2 deci vizet, majd fóliával fedd le. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül egy óra alatt süsd szép pirosra.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: femina.hu