Pácolt omlós-ropogós bőrös lapocka, recept

Pácolt omlós-ropogós bőrös lapocka, recept

 

A Pácolt omlós-ropogós bőrös lapocka Hozzávalói:

  • 1 kg körüli bőrös lapocka
  • só, bors
  • A páchoz:
  • 1 kanál mustár
  • 1 kiskanál csípőspaprika paszta
  • 2 kanál barnacukor
  • 2 kanál szójaszósz
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 kanál worchester szósz

A hús bőrös oldalát éles késsel bekockázzuk, körös-körül bedörzsöljük sóval, törött borssal.
A pác hozzávalóit összekeverjük és bekenjük vele a lapockát, alaposan beledörzsöljük, majd sütőzacskóba tesszük, lezárjuk és legalább 1 éjszakára hidegre tesszük.
Másnap a sütőzacskós húst a bőrös felével felfele tepsibe fektetjük, jól megszúrkáljuk és 190 C fokon 60-70 percet sütjük. Végezetül felvágjuk a zacskót és a zsírjával mglocsolva még további 30-40 percet sütjük.
A hús szaftos, omlós lesz, a bőre finoman ropogós.
Krumplisalátával hidegen vagy melegen tálalhatjuk.
Fejedelmi!

Pácolt omlós-ropogós bőrös lapocka

Forrás: kisildi