Pácolt omlós-ropogós bőrös lapocka, recept
A Pácolt omlós-ropogós bőrös lapocka Hozzávalói:
- 1 kg körüli bőrös lapocka
- só, bors
- A páchoz:
- 1 kanál mustár
- 1 kiskanál csípőspaprika paszta
- 2 kanál barnacukor
- 2 kanál szójaszósz
- 3 cikk fokhagyma
- 1 kanál worchester szósz
A hús bőrös oldalát éles késsel bekockázzuk, körös-körül bedörzsöljük sóval, törött borssal.
A pác hozzávalóit összekeverjük és bekenjük vele a lapockát, alaposan beledörzsöljük, majd sütőzacskóba tesszük, lezárjuk és legalább 1 éjszakára hidegre tesszük.
Másnap a sütőzacskós húst a bőrös felével felfele tepsibe fektetjük, jól megszúrkáljuk és 190 C fokon 60-70 percet sütjük. Végezetül felvágjuk a zacskót és a zsírjával mglocsolva még további 30-40 percet sütjük.
A hús szaftos, omlós lesz, a bőre finoman ropogós.
Krumplisalátával hidegen vagy melegen tálalhatjuk.
Fejedelmi!
Forrás: kisildi