Őszibarackos – tejfölös kocka, recept

Őszibarackos – tejfölös kocka, recept

Az Őszibarackos – tejfölös kocka Hozzávalói kb. 25×30 cm tepsihez:

a piskótához:

  • 3 tojás,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 5 evőkanál liszt;

a barackos réteghez:

  • 50 dkg őszibarack,
  • 3 evőkanál cukor,
  • 1/2 citrom leve,
  • 1 tasak vaníliás pudingpor,
  • 2,5 dl víz;

a tejfölös réteghez:

  • 2 dl tejföl,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • 2 evőkanál porcukor,
  • 10 g zselatin.

Elkészítése:

  1. A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverővel vastag krémhabbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és óvatosan összekavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon, 20 percig sütjük.
  1. A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a citromlével meglocsolt, kockára barackot, és 2-3 percig pároljuk, majd besűrítjük a vízzel elkevert pudingporral.
  2. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a piskótára simítjuk. 1 órára hűtőbe tesszük.
  1. A tejfölt kikavarjuk a vaníliás cukorral meg a porcukorral. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, kissé felmelegítjük.  A tejszínt felverjük, majd összekeverjük a tejföllel meg a zselatinnal. A sütemény tetejére kenjük, 2 órára lehűtjük.

Kockára vágva tálaljuk.

Az Őszibarackos - tejfölös kocka Hozzávalói kb. 25x30 cm tepsihez: a piskótához: 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt; a barackos réteghez: 50 dkg őszibarack, 3 evőkanál cukor, 1/2 citrom leve, 1 tasak vaníliás pudingpor, 2,5 dl víz;

Forrás: aledakonyhaja