Őszibarackos – tejfölös kocka, recept
Az Őszibarackos – tejfölös kocka Hozzávalói kb. 25×30 cm tepsihez:
a piskótához:
- 3 tojás,
- 6 evőkanál cukor,
- 5 evőkanál liszt;
a barackos réteghez:
- 50 dkg őszibarack,
- 3 evőkanál cukor,
- 1/2 citrom leve,
- 1 tasak vaníliás pudingpor,
- 2,5 dl víz;
a tejfölös réteghez:
- 2 dl tejföl,
- 2 dl tejszín,
- 1 tasak vaníliás cukor,
- 2 evőkanál porcukor,
- 10 g zselatin.
Elkészítése:
- A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverővel vastag krémhabbá verjük.
- Hozzáadjuk a lisztet és óvatosan összekavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon, 20 percig sütjük.
- A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a citromlével meglocsolt, kockára barackot, és 2-3 percig pároljuk, majd besűrítjük a vízzel elkevert pudingporral.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd a piskótára simítjuk. 1 órára hűtőbe tesszük.
- A tejfölt kikavarjuk a vaníliás cukorral meg a porcukorral. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, kissé felmelegítjük. A tejszínt felverjük, majd összekeverjük a tejföllel meg a zselatinnal. A sütemény tetejére kenjük, 2 órára lehűtjük.
Kockára vágva tálaljuk.
Forrás: aledakonyhaja