2021. január 15.

Select your Top Menu from wp menus
Őszi bőségtál a sütőből, recept

Őszi bőségtál a sütőből, recept

Ráunva a szokásos főtt kukoricára, egytálételt készítettem belőle, gyökérzöldségekkel. Igazi őszi hangulatú sültes tál lett, a múlt héten pont, amikor kicsit megijesztett bennünket az ősz. Nagy atrakció volt, hogy kipróbáltuk a cserépkályhát is. A gyerekek etették a tüzet, nem lehetett megálljt parancsolni. Akkor is fűteni akartak, amikor jobbra fordult az idő. Bevallom én is élveztem, és minimum azért várom a telet, hogy ez a szép kövér cserépóriás melegen duruzsoljon mellettem.
Tehát az egytálétel: Igazából bármilyen zöldség mehet bele, ami éppen van otthon, én föld alatt termőket használtam leginkább.

Az Őszi bőségtál a sütőből Hozzávalói:

 

  • 12 db csirke felsőcomb
  • 4 cső csemege kukorica
  • 1 nagy fej cékla
  • 2 sárgarépa
  • 8 krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 édesburgonya
  • 2-4 db hegyes erős paprika egészben
  • 1 dl kókuszolaj
  • fűszerek: fokhagymapor, rozmaring, bors, őrölt gyömbér, kakukkfű, szegfűbors, só
  • kevés szójaszósz

Az Őszi bőségtál a sütőből elkészítése:

  1. A csirkecombokat előző este megkentem a kókuszolajos-szójaszószos-fűszeres keverékkel.
  2. A fenti fűszereket használtam, de igazából bármilyen előre összeállított keveréket rátennék, amit el tudok képzelni hozzá és éppen van itthon.
  3. Összevágtam a zöldségeket, és azokra is rátettem a fűszeres olajat.
  4. A húst és a zöldségeket egyszerre tettem a sütőbe. Ha jól emlékszem, nem takartam le az elején sem fóliával (néha le szoktam). Egyedül az édesburgonyát tettem fél órával később hozzá, mert az nagyon hamar péppé puhul. Egy jó órán keresztül sült 180-200°C-on.

Remélem, nem kerülte el a figyelmeteket, hogy asszonykímélő, rendkívül egyszerű ételről van szó, ami nem igényel túl nagy szakértelmet és energiát, ugyanakkor sokkal nagyobb profizmust sugall a konyhaművészet terén, mint például egy tál pattogatott kukorica.

Nem tudom Görög Ibolya mit mond, de nálunk a kukorica miatt kézzel enni ér. Csak ne fogják meg utána a frissen festett falaaaaat!!!!

Őszi bőségtál a sütőből

Forrás: retikulesfuszerdoboz

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Vörösboros csülökragu sós cobblerrel

Ha igazán pasis, brutálisan lakomás, jó cuccos kajára vágytok ebben a hideg időjárásban, akkor ezt próbáljátok ki! Egy jó kis...

Close