Oroszországban is így készítik – Az eredeti Stroganoff-bélszín receptje

Hozzávalók:
- 75 dkg bélszín
- 20 dkg vargánya
- 4-5 szem csemegeuborka
- 1 kis üveg gyöngyhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- só
- őrölt bors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A bélszínt enyhén klopfold ki, majd vágd csíkokra. A nagyobb gyöngyhagymákat vágd ketté, a hagymát kockázd fel, az uborkát pedig vágd hasábokra. A vargányát szabadítsd meg a szivacsos részétől.
A húst pirítsd meg a vajon, majd dobd mellé a hagymát, a gyöngyhagymát, a gombát és az uborkát, és pirítsd tovább. Mintegy tíz perc után öntsd hozzá a bort, és hagyd, hogy elpárologjon az alkohol.
Öntsd hozzá a tejszínt, és várd meg, amíg besűrűsödik. Tálalhatod rizzsel vagy tésztával, de krumplilángost is adhatsz mellé.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: femina.hu