OROSZ citromos pácolt MAKRÉLA – céklasalátával

HOZZÁVALÓK
- 4 fő
- 4 db makréla
- 2 kg citrom
- 30 dkg vöröshagyma
- 1 evőkanál mustármag
- 1 evőkanál egész feketebors
- 4 db babérlevél
- 1 evőkanál koriandermag
- 5 dkg zöldborsó
- 1-2 db cékla
- 2 db burgonya
- 2 csokor kapor
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 15 dkg kígyóuborka
- 3 dkg fekete olívabogyó
- só
- egész bors
- őrölt bors
30-60 perc
A céklát alufóliába csomagolva sütőben puhára sütjük, kihűtjük, majd meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a szintén felkockázott héjában főtt, majd megpucolt burgonyát, a leforrázott zöldborsót, 10 deka finomra vágott vöröshagymát, az aprított kaprot, valamint a hámozott, kockázott kígyóuborkát. A feldarabolt zöldségeket összekeverjük a dijoni mustárral, a tejföllel, sóval, borssal, majd jól lehűtjük.
A makrélákat kifilézzük, bőrüket lenyúzzuk, húsukat pedig sózzuk. A filéket egy edénybe helyezzük, meghintjük gazdagon felszeletelt vöröshagymával, egész borssal, koriander-, és mustármaggal, babérlevéllel, majd felöntjük frissen facsart citromlével. A filéket a többi hozzávalóval együtt addig rétegezzük, amíg el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy a citromlé teljesen ellepje a halszeleteket. A pácolt halat legalább 2 napra hűtőbe helyezzük. Tálaláskor a céklasalátát formázva tesszük a tányérra, és melléhelyezünk pár szelet makréla filét. Citromgerezdekkel, és a pácolt hagymával kínáljuk.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: tvpaprika.hu