OROSZ citromos pácolt MAKRÉLA – céklasalátával

OROSZ citromos pácolt MAKRÉLA – céklasalátával

HOZZÁVALÓK

  • 4 fő
  • 4 db makréla
  • 2 kg citrom
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 evőkanál egész feketebors
  • 4 db babérlevél
  • 1 evőkanál koriandermag
  • 5 dkg zöldborsó
  • 1-2 db cékla
  • 2 db burgonya
  • 2 csokor kapor
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 15 dkg kígyóuborka
  • 3 dkg fekete olívabogyó
  • egész bors
  • őrölt bors

30-60 perc

A céklát alufóliába csomagolva sütőben puhára sütjük, kihűtjük, majd meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a szintén felkockázott héjában főtt, majd megpucolt burgonyát, a leforrázott zöldborsót, 10 deka finomra vágott vöröshagymát, az aprított kaprot, valamint a hámozott, kockázott kígyóuborkát. A feldarabolt zöldségeket összekeverjük a dijoni mustárral, a tejföllel, sóval, borssal, majd jól lehűtjük.

citrom-pacolt makrela salata-orosz-cekla

A makrélákat kifilézzük, bőrüket lenyúzzuk, húsukat pedig sózzuk. A filéket egy edénybe helyezzük, meghintjük gazdagon felszeletelt vöröshagymával, egész borssal, koriander-, és mustármaggal, babérlevéllel, majd felöntjük frissen facsart citromlével. A filéket a többi hozzávalóval együtt addig rétegezzük, amíg el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy a citromlé teljesen ellepje a halszeleteket. A pácolt halat legalább 2 napra hűtőbe helyezzük. Tálaláskor a céklasalátát formázva tesszük a tányérra, és melléhelyezünk pár szelet makréla filét. Citromgerezdekkel, és a pácolt hagymával kínáljuk.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: tvpaprika.hu