Óriás Túró Rudi eperrel – recept
Az Óriás Túró Rudi eperrel Hozzávalói:
- 50 dkg túró
- 2 dl habtejszín (nem felverve)
- 1 citrom reszelt héja
- kb. 5 dkg porcukor
- 1 tasak zselatinfix (20 g)
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 csepp étolaj
- 10-15 dkg friss eper
1. A túrót, tejszínt, citrom reszelt héját és porcukrot egy tálba mérjük és alaposan kikeverjük. A legvégén hozzáadjuk a zselatinfixet és elkeverjük.
2. Folpackkal bélelünk ki egy püspökkenyér formát és belekanalazzuk a túrós masszát. Jól lenyomkodjuk, elsimítjuk a tetejét, ráhajtjuk a folpack széleit is és hűtőbe tesszük pár órára (vagy akár mélyhűtőbe is tehetjük 20-30 percre).
3. Ha megdermedt, elővesszük a hűtőből, a folpackot kihajtogatjuk, ráhelyezünk egy tálcát és átfordítjuk, majd lehúzzuk róla a folpackot.
4. A csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük az 1-2 csepp étolajat, elkeverjük és rácsorgatjuk a nagy rudira:) Gyorsan kell haladni, mert egyből megdermed, mivel most vettük ki a hűtőből.
5. Eperszeleteket rakunk a tetejére és kész is. (A szeletelést ügyesen kell megoldani, repedni fog egy kicsit a csoki, előre szólok:)
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu