Omlós, pikáns sült Oldalas – recept

Mindig jól jön otthon egy kis sült Oldalas, főleg ha az pikáns sült Oldalas. Bármikor előkaphatod a hűtőből, elő veheted a kenyeret, megkenheted egy kis ebből kisült zsírral és jönnek mellé a zöldségek is: paprika, paradicsom, retek, … ja és majd kifelejtettem, persze a hajma 🙂 ; no meg a hidegen is nagyon ízletes pikáns sült Oldalas.
A pikáns sült oldalas Hozzávalói :
- 2 kg sertésoldalas, csontközökben felvágva
- pár cikk fokhagyma , aprítva
- petrezselyem
Az pác:
- 3 ek méz
- 2 tk dijoni mustár
- 1 ek darabos ha van mustár
- 2 – 3 ek grill por
- 1 ek szója szósz
- 1 egész citrom héja és leve
- igény szerint víz, h hígabb legyen a pác
- bors
A pikáns sült oldalas elkészítése:
Az oldalasokat megmosom csontok között ketté vágom és egy tepsire fektetem. Nem szükséges kizsírozni, mert úgy is a sütés folyamán bőven fog magából engedni megfelelő mennyiségű zsírt.
Elkészítem a pácot: a pác fenti összetevőit egyszerűen csak jó alaposan összekeverem.
A kész pácot körbekenem az oldalasokon megszórom a húsokat apróra vágott petrezselyemmel és fokhagymával; majd alufóliával lefedem a tepsiket és mehet a hűtőbe vagy hűvös helyre. Min 1 órát pácolódjon, de jobb ha egy éjszakára bent maradhat a hűtőben.
Másnap kiveszem és alufóliával lefedve berakom a sütőbe, 160 C-on kb 2 óra hosszan párolom a húst. 2 óra elteltével leszedem a fóliát és 180 fokon tovább sütöm, felpirítom. Ha türelmesebbek vagytok, akkor maradhat a 160 C. Vágódeszkára szedem ki a húsokat; pihentetem és felszeletelem.
Omlós, pikáns sült Oldalas, KÉSZ
Szervírozhatod számtalan körettel; nagyon jól mutat pl. a petrezselymes-hagymás rizs mellé; de nyilván sült oldalas kívánja a burgonyát is , így pl egy kis krumplipürém mellett is megteszi a hatását. Nagyon kiadós laktató étel, így erősen javallott még aznap vagy másnap lemozogni, főleg ha burgonyával tálalod.
Szóval, hajrá, hajrá; tessék próbálkozni és főzze ki mindenki magából a tudományát …
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala