Omlós, pikáns sült Oldalas – recept

Omlós, pikáns sült Oldalas – recept

Mindig jól jön otthon egy kis sült Oldalas, főleg ha az pikáns sült Oldalas.  Bármikor előkaphatod a hűtőből, elő veheted a kenyeret, megkenheted egy kis ebből kisült zsírral és jönnek mellé a zöldségek is: paprika, paradicsom, retek, … ja és majd kifelejtettem, persze a hajma 🙂 ; no meg a hidegen is nagyon ízletes pikáns sült Oldalas.

 

A pikáns sült oldalas Hozzávalói :

  • 2 kg sertésoldalas, csontközökben felvágva
  • pár cikk fokhagyma , aprítva
  • petrezselyem

Az pác:

  • 3 ek méz
  • 2 tk dijoni mustár
  • 1 ek darabos ha van mustár
  • 2 – 3 ek grill por
  • 1 ek szója szósz
  • 1 egész citrom héja és leve
  • igény szerint víz, h hígabb legyen a pác
  • bors

A pikáns sült oldalas elkészítése:

 

Az oldalasokat megmosom csontok között ketté vágom és egy tepsire fektetem. Nem szükséges kizsírozni, mert úgy is a sütés folyamán bőven fog magából engedni megfelelő mennyiségű zsírt.

Elkészítem a pácot: a pác fenti összetevőit egyszerűen csak jó alaposan összekeverem.

A kész pácot körbekenem az oldalasokon megszórom a húsokat apróra vágott petrezselyemmel és fokhagymával; majd alufóliával lefedem a tepsiket és mehet a hűtőbe vagy hűvös helyre. Min 1 órát pácolódjon, de jobb ha egy éjszakára bent maradhat a hűtőben.

pikáns sült oldalas

Másnap kiveszem és alufóliával lefedve berakom a sütőbe, 160 C-on kb 2 óra hosszan párolom a húst. 2 óra elteltével leszedem a fóliát és 180 fokon tovább sütöm, felpirítom. Ha türelmesebbek vagytok, akkor maradhat a 160 C.  Vágódeszkára szedem ki a húsokat; pihentetem és felszeletelem.

pikáns sült oldalas

Omlós, pikáns sült Oldalas, KÉSZ

Szervírozhatod számtalan körettel; nagyon jól mutat pl. a petrezselymes-hagymás rizs mellé; de nyilván  sült oldalas kívánja a burgonyát is , így pl egy kis krumplipürém mellett is megteszi a hatását. Nagyon kiadós laktató étel, így erősen javallott még aznap vagy másnap lemozogni, főleg ha burgonyával tálalod.

pikáns sült Oldalas

Szóval, hajrá, hajrá; tessék próbálkozni és főzze ki mindenki magából a tudományát …

 

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala