Forrás: femina.hu
Omlós és szaftos sült Oldalas – Tökéletes vasárnapi ebéd

Hozzávalók
- 1,2 kg sertés oldalas
- 2-3 fürt koktélparadicsom
- 1 egész fej fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- sertészsír
Elkészítés ideje:
180 perc
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold egységes méretű részekre – nagyjából két csontonként érdemes elvágni – és sózd be őket jó alaposan.
Végy elő egy alkalmas méretű tepsit, kend ki jó alaposan sertészsírral és tedd bele a húsokat. 3-4 gerezd fokhagymát reszelj le és dörgöld be vele a húsokat. A maradék gerezdeket tedd a húsok közé, tedd köréjük a koktélparadicsomokat is, tekerj némi borsot a húsokra, majd önts egy deci vizet az egészre.
Alufóliával fedd le és 160 fokra előmelegített sütőben süsd 2 óráig. Ha letelt a két óra, vedd le a fóliát, tekerd fel a sütőt 200 fokra és pirítsd további 30 percig a húsokat. Ha átsültek, akkor kész is vannak. A maradék zsírt tedd egy tálkába és később kend kenyérre, remek lesz.