Omlós csülök sült – így lesz a gyerekek kedvence, recept
Ha igazán omnlós és ropogós sült csülköt szeretnél készíteni, előtte mindenkép javallott a csülköket megfőzni – ezzel elkerülheted az akár 5-6 órán kereszüli lassú alacsonyabb hőfokú sütést
Az Omlós csülök sült hozzávalói:
- 1 nagy friss és még egy nagy füstölt hátsó csülök
- fokahagyma kb 5 cikk
- 3 db babérlevél
- 2 ág rozmaring
- 2 ág borsika fű
- pici só
- egész bors – fél marék
A csülök sütésekor használt szósz, melybe bele kell forgatni a csülök darabokat:
- 3 ek mustár
- só,
- bors
- bőven olíva olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- tk piros paprika
- 1 dl fehérbor
- őrölt koriander bőven
- friss rozmaring levelek felaprítva
Az Omlós csülök sült elkészítése:
A csülköket tisztítsd és mosd meg, majd helyezd egy minimum 15 L-es fazákba, mehet bele a fokhagyma, borsikafű ágak, rozmaring ágak, egész bors, babérlevél. Lassú tűzön kb 3-4 órát főzd, al lényeg, hogy akkor van kész, amikor a hús leválik a csontról.
Vágódeszkán porciózd ki, mind a friss mind pedig a fütölt csülköt, úgy fél – harmad tenyérnyi darabokra. Ezene fincsi hús darabokat egyből teheted is a tepsibe, előtte onts al olíva olajat ( én eldobható alu tepsit használtam – nem szeretem mosogatni 🙂 )
Amivel be kell kenned a húst:
Egy kissebb tálkában keverd össze az alábbi hozzávalókat:
- 3 ek mustár
- só,
- bors
- bőven olíva olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 dl fehérbor
- őrölt koriander bőven
- friss rozmaring levelek felaprítva
kend be a fenti mártással a húsdarabokat; 225C fokos sütőbe először lefedve 45 percig párold , majd utána fedetlenül pirítsd fel.
Rozmaringos tepsis burgonyával és vörösboros párolt káposztával tálald.
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala