OMG: kínai gyorsbüfék szezámos csirkéje
Rengetegen írtatok, hogy kíváncsiak vagytok a kedvenc kínai gyorséttermi kajátokra, a szezámmagos csirkére. Természetesen betartva jó szokásunkat, kikísérleteztük a tökéletes receptet, és meg is mutatjuk, hogy mi a titka az egésznek.
A kínai gyorsbüfék szezámos csirkéje, Hozzávalók
A fűszeres liszthez:
- 10 ek. liszt
- 1 tk. só
- bors
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 tk. fűszerpaprika
A panírozáshoz:
- 3 ek. keményítő
- 25 dkg csirkemell
- 3 tojás
- fűszeres liszt
- olaj a sütéshez
A mázhoz:
- 1 ek. rizsecet
- 3 ek. passata
- 2 ek. chili szósz
- 2 ek. méz
- 2 ek. barnacukor
- 3 ek. szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3ek. szezámmag
A kínai gyorsbüfék szezámos csirkéje elkészítése:
- A fűszeres liszthez egy tálban összekeverjük a lisztet, sóval, borssal, fokhagymaporral és fűszerpaprikával.
- A csirkemelleket nagyobb kockákra vágjuk, először keményítőbe majd felvert tojásba forgatjuk és olajban kisütjük őket.
- Egy forró wokban elkészítjük a mázat; a rizsecetet, passatat, chili szószt, mézet, barnacukrot, szójaszószt a két gerezd fokhagymával jól beforraljuk, addig, hogy a felére csökkenjen a folyadék mennyisége.
- Jól átforgatjuk mázban az előzőleg kisütött csirkefalatokat, megszórjuk a szezámmaggal és végül pedig stílusosan rizzsel tálaljuk.
forrás: Streetkitchen