OMG: így készül a Mekis halas burger, recept
Majdnem olyan hamar elkészül az otthoni, mekis halas burger, mintha a sorban állnátok érte a gyorsétteremben. Egy finom tőkehal filéből, és egy uborkás tartármártásból áll az egész. Mi vállon veregettük magunkat, mert ez egy 10/10-es kísérlet lett. Csekkoljátok le Ti is!
Mekis halas burger
Így készül a Mekis halas burger , Hozzávalók ( 4 burgerhez )
- 40 dkg tőkehal filé
- 4 szelet lapka sajt
- 4 db hamburger buci
- 80 g majonéz
- 1 fél vöröshagyma
- 2-3 átlagos méretű csemegeuborka
- 1 ek. uborkalé
- 1 késhegynyi angol mustár
- só, bors
- a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
így készül a Mekis halas burger:
- Elkészítjük a tartármártást: a majonézhez hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és csemegeuborkát. Mustárral, kevés uborkalével, sóval és borssal ízesítjük.
- A tőkehalat a buci méretéhez igazítjuk, négyzet alakúra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egyszerűen panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. 170 fokos olajban aranybarnára sütjük.
- Végül pedig összeállítjuk a burgert: a buci aljára kerül egy szelet lapka sajt, majd jöhet a rántott tőkehal filé és a tartármártás.
forrás: Streetkitchen