így készül a házi Big Mac, recept

így készül a házi Big Mac, recept

Jani megfejtette a big mac titkát, de nem önző, hogy magában tartsa. Nézzétek meg a videót és próbáljátok ki, mert teljesen olyan, mint az eredeti!

A házi Big Mac Hozzávalói (1 db-hoz):

  • 140 g darált marhahús
  • 50 g hagyma
  • kb. 30 g jégsaláta
  • 4-5 karika uborka
  • 1 szeletelt cheddar sajt

 A szószhoz:

  • 2 ek majonéz
  • 1 ek uborkalé
  • 1tk reszelt hagyma
  • 1 tk mustár
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet kurkuma

házi Big Mac

A hagymát nagyon finomra felaprítjuk, majd betesszük a mikróba dehidratálódni. A darált hús felét, gombóc formájában, egy darab folpack-ra tesszük, beborítjuk még egy darab folpack-kal és egy határozott mozdulattal laposra nyomjuk. Megismételjük a hús másik részével is, majd hűtőben pihentetjük. Mielőtt összeraknánk a hamburgert, egy evőkanál olajat felhevítünk egy serpenyőben és megsütjük rajta a sózott, borsozott húspogácsákat. 

házi Big Mac

A szószhoz lereszeljük a hagymát, hozzákeverjük a majonézt, az uborkalevet, a mustárt, a cukrot és a kurkumát.

Az összeállításhoz 1 darab ketté vágott hamburger bucit és egy másik alját használjuk, amiket egy forró, száraz serpenyőben előzőleg lepirítottunk. A buci alját megkenjük 1 evőkanál szósszal, arra vágott salátát teszünk, jöhet egy szelet sajt, arra egy húspogácsa, majd egy kis dehidratált hagyma, a buci alja, ismét egy kanál szósz, vágott saláta, a másik húspogi, még egy ksi dehidratált hagyma, pár karika kovi ubi és végül a buci teteje.

házi Big Mac

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Streetkitchen