így készül a házi Big Mac, recept
Jani megfejtette a big mac titkát, de nem önző, hogy magában tartsa. Nézzétek meg a videót és próbáljátok ki, mert teljesen olyan, mint az eredeti!
A házi Big Mac Hozzávalói (1 db-hoz):
- 140 g darált marhahús
- 50 g hagyma
- kb. 30 g jégsaláta
- 4-5 karika uborka
- 1 szeletelt cheddar sajt
A szószhoz:
- 2 ek majonéz
- 1 ek uborkalé
- 1tk reszelt hagyma
- 1 tk mustár
- 1 tk cukor
- 1 csipet kurkuma
A hagymát nagyon finomra felaprítjuk, majd betesszük a mikróba dehidratálódni. A darált hús felét, gombóc formájában, egy darab folpack-ra tesszük, beborítjuk még egy darab folpack-kal és egy határozott mozdulattal laposra nyomjuk. Megismételjük a hús másik részével is, majd hűtőben pihentetjük. Mielőtt összeraknánk a hamburgert, egy evőkanál olajat felhevítünk egy serpenyőben és megsütjük rajta a sózott, borsozott húspogácsákat.
A szószhoz lereszeljük a hagymát, hozzákeverjük a majonézt, az uborkalevet, a mustárt, a cukrot és a kurkumát.
Az összeállításhoz 1 darab ketté vágott hamburger bucit és egy másik alját használjuk, amiket egy forró, száraz serpenyőben előzőleg lepirítottunk. A buci alját megkenjük 1 evőkanál szósszal, arra vágott salátát teszünk, jöhet egy szelet sajt, arra egy húspogácsa, majd egy kis dehidratált hagyma, a buci alja, ismét egy kanál szósz, vágott saláta, a másik húspogi, még egy ksi dehidratált hagyma, pár karika kovi ubi és végül a buci teteje.
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen