Olivás-paradicsomos csirke – recept
Az Olivás-paradicsomos csirke Hozzávalói:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 60 dkg csirkemell
- 1 doboz konzerv paradicsom (400 g)
- 10 dkg zöld olíva
- 10 dkg fekete olíva
- 1 evőkanál méz
- petrezselyemzöld
- pár darab szárított paradicsom (elhagyható)
1. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk.
2. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a vöröshagymát és néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és további 1 percig pirítjuk, majd az egészet kiszedjük egy kis tálba és félretesszük.
3. A visszamaradt zsiradékra (ha kevés, adhatunk még hozzá 1-2 kanálnyi olívaolajat) ráhelyezzük a csirkedarabokat és néhány percig pirítjuk mindkét oldalukat.
4. Ha megpirult a csirke, visszatesszük a hagymákat, és hozzáadunk minden egyebet, majd fedő alatt főzzük 20-25 percig, míg a csirke megpuhul és a szós besűrűsödik.
Hogy rengeteg ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu