Olaszos rakott cukkini sok-sok mozzarellával, recept

Tisztában vagyunk vele, hogy a cukkini nem egy kifejezett téli zöldség, de mi annyira szeretjük, hogy már számtalan formában ki is próbáltuk. Most ezt a rakott verziót mutatjuk meg lépésről lépésre, sok sajttal és fűszerrel. Próbáljátok ki még ma vacsorára!
Az Olaszos rakott cukkini sok-sok mozzarellával Hozzávalói:
- 2 db cukkini
- 2 ek. olívolaj
- 1 tk. só
- 1 tk. bors
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl paradicsomszósz
- 1 mk. kakukkfű
- 1 mk. oregánó
- 2 db mozzarella
- reszelt parmezán
- A megmosott cukkiniket vékony karikákra vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, sütőben 180 fokon, 15 percig sütjük.
- Ez alatt a hagymát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, és fűszerezzük: kakukkfűvel, oregánóval, sóval és borssal.
- Jöhet az utolsó folyamat: egy hőálló tálba rétegezzük a hozzávalókat, a következő sorrendben: paradicsomszósz, sült cukkini, mozzarella, majd a tetejét reszelt parmezánnal zárjuk.
- Mehet vissza a sütőbe, 180 fokra, amíg a parmezán aranybarna nem lesz.
forrás: Streetkitchen