Olaszos rakott cukkini sok-sok mozzarellával, recept

Olaszos rakott cukkini sok-sok mozzarellával, recept

Tisztában vagyunk vele, hogy a cukkini nem egy kifejezett téli zöldség, de mi annyira szeretjük, hogy már számtalan formában ki is próbáltuk. Most ezt a rakott verziót mutatjuk meg lépésről lépésre, sok sajttal és fűszerrel. Próbáljátok ki még ma vacsorára!

Az Olaszos rakott cukkini sok-sok mozzarellával Hozzávalói:

  • 2 db cukkini
  • 2 ek. olívolaj
  • 1 tk. só
  • 1 tk. bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 1 mk. kakukkfű
  • 1 mk. oregánó
  • 2 db mozzarella
  • reszelt parmezán

Olaszos rakott cukkini sok-sok mozzarellával

  1. A megmosott cukkiniket vékony karikákra vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, sütőben 180 fokon, 15 percig sütjük.
  3. Ez alatt a hagymát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, és fűszerezzük: kakukkfűvel, oregánóval, sóval és borssal.
  4. Jöhet az utolsó folyamat: egy hőálló tálba rétegezzük a hozzávalókat, a következő sorrendben: paradicsomszósz, sült cukkini, mozzarella, majd a tetejét reszelt parmezánnal zárjuk.
  5. Mehet vissza a sütőbe, 180 fokra, amíg a parmezán aranybarna nem lesz.

 

forrás: Streetkitchen