Olasz töltött cukkini

Olasz töltött cukkini

Az alábbi recept igazi nyári ízeket reporodukál; nagyon könyű , friss nyári olasz ízekkel …

olasz töltött cukkini

Az Olasz töltött cukkini hozzávalói, 6 személyre:

  •  6 db nagyobb cukkini, nem jo a salátacukkini méret !!!
  • 0,5 kg pulyka vagy sertés darált hús, én pulykából készítettem
  • 1 csésze rizs
  • olíva olaj
  • bors
  • egy csokor friss bazsalikom
  • 2 doboz egész hámozott paradicsom, vagy friss
  • 6 cikk fokhagyma
  • 1 ek cukor a szószhoz

olasz töltött cukkini

Az Olasz töltött cukkini hozzávalói elkészítése:

olasz töltött cukkini

  1. A cukkiniket mosd meg, majd a végüket lecsapva vágd két felé.

  2. készítsd el a tölteléket: serpenyő; mehet bele az olíva olaj és 3 gerezd aprított fokhagyma. Picit pirtsd meg a fokhagymát, majd mehet hozzá a vörös hagyma. Kis dinsztelés után a darált hús és a fűszerek: só, bors. Főzd félig. Picit sósabbra csináld, hogy majd a félig főtt rizst hozzá adva kiegyenlítse a pörkölt alap sósságát

  3. Kicsit tedd félre ezt a darált húsos szaftos rizst, majd kezd el bele tölteni a félbe vágott cukkinikbe. Használj egy tányárt, amire talpára állíthatod a cukkiniket; kanalazd bele a tölteléket, majd egy fokhagyma nyomó szárának segítségével tömörítheted a tölteléket a cukkinibe.

  4. Készítsd el a paradicsomos ragút: nagyobb serpenyőben hevíts olíva olajat, mehet bele a maradék 3 gerezd aprított fokhagyma. Picit hevítsd , hogy elő csalogathasd a fokhagyma csodás illó olaját és ennek illat anyagát.

    olasz töltött cukkini

  5. Add hozzá a felkarikázott cukkini belét.

  6. Majd jöhet hozzá a 2 doboz hántolt egész paradicsom és a fűszerek: cukor, só, bors és ha kész – összerottyant, akkor a frissen szedett és felaprított bazsalikom

  7. A Tepsi összeállítása: alúlra kanalazz pár kanálka szószt, majd fektesd tá a cukkiniket szorosabban. Ha maradna töltelék, akkor ahhoz üss egy tojást és gombócokat formázva rakd a cukkinik mellé.

  8. 200 C fokoks sütőben 15-20 perc alatt, lefedve alu fóliával párold; majd 5 perc alatt e nélkül pirítsd. Nem kell aranybarnára pirítani, mert akkor lesül a szósz, így nem fogsz tudni mit adni a tésztához.

Jó étvágyat kívánunk 🙂

 

olasz töltött cukkini

 

olasz töltött cukkini

 

olasz töltött cukkini

 

olasz töltött cukkini

olasz töltött cukkini