Olasz töltött cukkini

Az alábbi recept igazi nyári ízeket reporodukál; nagyon könyű , friss nyári olasz ízekkel …
Az Olasz töltött cukkini hozzávalói, 6 személyre:
- 6 db nagyobb cukkini, nem jo a salátacukkini méret !!!
- 0,5 kg pulyka vagy sertés darált hús, én pulykából készítettem
- 1 csésze rizs
- olíva olaj
- só
- bors
- egy csokor friss bazsalikom
- 2 doboz egész hámozott paradicsom, vagy friss
- 6 cikk fokhagyma
- 1 ek cukor a szószhoz
Az Olasz töltött cukkini hozzávalói elkészítése:
-
A cukkiniket mosd meg, majd a végüket lecsapva vágd két felé.
-
készítsd el a tölteléket: serpenyő; mehet bele az olíva olaj és 3 gerezd aprított fokhagyma. Picit pirtsd meg a fokhagymát, majd mehet hozzá a vörös hagyma. Kis dinsztelés után a darált hús és a fűszerek: só, bors. Főzd félig. Picit sósabbra csináld, hogy majd a félig főtt rizst hozzá adva kiegyenlítse a pörkölt alap sósságát
-
Kicsit tedd félre ezt a darált húsos szaftos rizst, majd kezd el bele tölteni a félbe vágott cukkinikbe. Használj egy tányárt, amire talpára állíthatod a cukkiniket; kanalazd bele a tölteléket, majd egy fokhagyma nyomó szárának segítségével tömörítheted a tölteléket a cukkinibe.
-
Készítsd el a paradicsomos ragút: nagyobb serpenyőben hevíts olíva olajat, mehet bele a maradék 3 gerezd aprított fokhagyma. Picit hevítsd , hogy elő csalogathasd a fokhagyma csodás illó olaját és ennek illat anyagát.
-
Add hozzá a felkarikázott cukkini belét.
-
Majd jöhet hozzá a 2 doboz hántolt egész paradicsom és a fűszerek: cukor, só, bors és ha kész – összerottyant, akkor a frissen szedett és felaprított bazsalikom
-
A Tepsi összeállítása: alúlra kanalazz pár kanálka szószt, majd fektesd tá a cukkiniket szorosabban. Ha maradna töltelék, akkor ahhoz üss egy tojást és gombócokat formázva rakd a cukkinik mellé.
-
200 C fokoks sütőben 15-20 perc alatt, lefedve alu fóliával párold; majd 5 perc alatt e nélkül pirítsd. Nem kell aranybarnára pirítani, mert akkor lesül a szósz, így nem fogsz tudni mit adni a tésztához.
Jó étvágyat kívánunk 🙂