Olasz Spenótkrém leves

Olasz Spenótkrém leves

 

Hozzzávalók:

  • 500 g spenót
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 3 evőkanál tejföl (v. joghurt ízlés szerint)
  • fél citrom
  • 40 g vaj
  • 3 fej krumpli
  • 500 ml zöldség alaplé
  • só, bors

Elkészítés:

Vajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lisztet és kevergetjük egy percig. Hozzáadjuk a spenótot, az apróra felaprított krumplit, majd felöntjük az alaplével és fél citrom levével. Ízlés szerint vizet is adhatunk hozzá, ki mennyire sűrűn szereti, én szoktam. És persze sóval, borssal ízesítjük. Ha a krumpli is puhára főtt, akkor mehet a turmixgépbe. Ezt követően visszarakjuk a tűzhelyre és összekeverjük a tejföllel. Ha felrotyogott, akkor már készen is vagyunk. Kis olívaolajjal nyakonöntjük a tálaláshoz.

 

Forrás: derchef.hu