2021. január 08.

Select your Top Menu from wp menus
Olasz babos tészta (Pasta e fagioli)

Olasz babos tészta (Pasta e fagioli)

Story Highlights

  • A bab és a tészta elsőre furcsa párosításnak hangozhat, de az olaszoknak mindig hihetünk.

Hozzávalók

4-6 fő
» 1 dl olívaolaj
» 2 vöröshagyma
» 2 szárzeller
» 5-6 gerezd fokhagyma
» 1 doboz konzerv hámozott paradicsom
» 3 doboz fehérbab-konzerv
» 2 ág friss kakukkfű
» 1 ág friss rozmaring
» só
» bors
» 40 dkg rövid tészta
» 1 liter víz

Elkészítés

Pasta-e-fagioli-rusztikus-olasz-babos-teszta

A felaprított vöröshagymát és fokhagymát olivaolajon üvegesre dinszteljük.
Hozzáadjuk a felaprított szárzellert és amikor elkezd puhulni, akkor öntjük hozzá a hámozott paradicsom konzervet, rászórjuk az apróra vágott friss kakukkfüvet és rozmaringot.
Átkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet. sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a száraz tésztát, majd 10-15 percig főzzük.
Amíg a tészta fő, elkészítünk egy fűszerpasztát, amit az elkészült tészta tetejére teszünk majd.
Összekeverünk felaprított friss kaprot, petrezselymet, reszelt fokhagymával, narancshéjjal, sóval, borssal, finomra aprított aszalt paradicsommal és olivaolajjal.
Amikor a tészta már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a konzerv babot is.
Tálaláskor a tetejére tesszük a fűszerpasztát, megszórjuk reszelt parmezánnal, meglocsoljuk olivaolajjal és frissen még borsot örlünk rá.

Forrás: izeselet.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Csokoládés-gyömbéres keksz

Hozzávalók » 20 dkg liszt » 1 kk sütőpor » só » 25 dkg csokoládé » 6 dkg vaj »...

Close