Olajbogyós lazacos tekercs, recept

Az Olajbogyós lazacos tekercs Hozzávalói:
- 5 tojás,
- 2 evőkanál tejföl,
- 3 evőkanál liszt,
- 1 maréknyi aprított fekete olajbogyó
- késhegynyi sütőpor,
- só, olaj,
- 10 dkg száraz tehéntúró,
- 10 dk sajtkrém,
- 15 dkg füstölt lazacszelet,
- 1 kis hagyma, fűszerpaprika,
- 1-2 evőkanál citromlé.
Az Olajbogyós lazacos tekercs Elkészítése:
A tojásokat felverjük, megsózzuk, a tejfölt összekeverjük a sütőporos liszttel, majd a két masszát összekeverjük, kézi mixerrel felhabosítjuk. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, lekenjük olajjal, majd beleöntjük a tojásos masszát, rászórjuk az olajbogyót és előmelegített sütőben, 170 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, sütőpapírral együtt felcsavarjuk, vizes konyharuhába burkoljuk és hűlni hagyjuk. Közben a hagymát megpucoljuk, felvágjuk, a lazacszeletek kilógó széleit levágjuk. A tehéntúrót, a sajtkrémet, a hagymát, a levágott lazacdarabokat és egy késhegynyi fűszerpaprikát egy magas falú edénybe tesszük és krémesre turmixoljuk. Sóval és kevés citromlével ízesítjük. Az időközben kihűlt tojáslapot kibontjuk, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és lekenjük a tehéntúrós krémmel, majd kirakjuk a lazacszeletekkel és szorosan feltekerjük. Visszacsavarjuk a sütőpapírba, széleit megcsavarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja