Olajbogyós lazacos tekercs, recept

Olajbogyós lazacos tekercs, recept

 

Az Olajbogyós lazacos tekercs Hozzávalói:

  • 5 tojás,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 1 maréknyi aprított fekete olajbogyó
  • késhegynyi sütőpor,
  • só, olaj,
  • 10 dkg száraz tehéntúró,
  • 10 dk sajtkrém,
  • 15 dkg füstölt lazacszelet,
  • 1 kis hagyma, fűszerpaprika,
  • 1-2 evőkanál citromlé.

Az Olajbogyós lazacos tekercs Elkészítése:

A tojásokat felverjük, megsózzuk, a tejfölt összekeverjük a sütőporos liszttel, majd a két masszát összekeverjük, kézi mixerrel felhabosítjuk. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, lekenjük olajjal, majd beleöntjük a tojásos masszát, rászórjuk az olajbogyót és előmelegített sütőben, 170 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.

olajbogyo-lazac-tekercs1

Ha megsült, sütőpapírral együtt felcsavarjuk, vizes konyharuhába burkoljuk és hűlni hagyjuk. Közben a hagymát megpucoljuk, felvágjuk, a lazacszeletek kilógó széleit levágjuk. A tehéntúrót, a sajtkrémet, a hagymát, a levágott lazacdarabokat és egy késhegynyi fűszerpaprikát egy magas falú edénybe tesszük és krémesre turmixoljuk. Sóval és kevés citromlével ízesítjük. Az időközben kihűlt tojáslapot kibontjuk, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és lekenjük a tehéntúrós krémmel, majd kirakjuk a lazacszeletekkel és szorosan feltekerjük. Visszacsavarjuk a sütőpapírba, széleit megcsavarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük.

olajbogyo-lazac-tekercs

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja