Olajbogyós, fűszeres, húsos ragu rizzsel
Hozzávalók
» 1 hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 db piros kaliforniai paprika
» olaj
» 60 dkg darált marhahús
» csipet fahéj
» 1 kk római kömény
» 1,5 dl alaplé
» 4 dkg mazsola rumba áztatva
» 10 dkg magozott olívabogyó
» Tálaláshoz: főtt rizs
Elkészítés
Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a kicsi kockákra vágott piros kaliforniai paprikát. Megszórjuk római köménnyel és fahéjjal. Amikor a paprika már megpuhult, hozzáadjuk a darált marhahúst. Ha már kifehéredett a hús, akkor felöntjük az alaplével. Az elfőtt alaplét, azért érdemes pótolni, hogy ragunk szaftos maradjon. Közben hozzáadjuk a félbevágott olajbogyókat és a mazsolát, és ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Natúr rizzsel tálaljuk.
Forrás: izeselet.hu