Nyúlpörkölt a javából, recept
A Nyúlpörkölt hozzávalói:
- 1 friss nyúl vagy 2*500g az üzletből, Pl Auchan – én onan vettem
- borókabogyó
- 2 fej hagyma
- só
- frissen őrölt bors
- édes nemes pirospaprika
- 1 dl fehérbor
- pár gerezd fokhagyma
- 2 lecsópaprika, 1 paradicsom
- füstölt szalonna
- bouqet garni = FRISS katukkfű,borsikafű,rozmarining esetleg zsálya ágakból össze kötött fűszer csokor
Készítsd elő a nyúlat a főzéshez. A szolonnát darabokra kell felvágni és mehet bele a lábasba, mehet hozzá a szalonna bőre is, vöröshagymák, fohgayma belenyomva.
Párold üvegesre, amjd mehet hozzá a nyúl hús is. A lányeg az , hogy attól lesz igazán pörkölt a jó pörkölt, egyrészta ha van jó alapja ( hagyma, szalonna – esetleg ez víz hozzáadáaával 2-3 szor vissza forralni zsírjára ), márészt ez után a nyuszi , oda van „pörköl(t)-ve„; alő van készítve a főzésre.
Ha ez kész, akkor a zsírosabb részekre mehet bele az édes nemes színező paprika, keverd meg, hogy kiadja a színét és közben vedd le a tűzről, hogy meg ne keseredjen a paprika. Mehet hozzá egy kis víz, a lecsó paprika felvágva, a paradicsom és a fűszerek
( buqet garni, só, bors, boróka bogyó – esetleg pici dijoni vagy más pl: szlovák darabos horcica mustár); picit később mehet hozzá a fehér bor is.
Majd készre fűzzük, nokedlivel tálaljuk; adhatunk zozzá pl esetes piros paprikát.
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.