Gyor és pikáns Nyári meggyszörp, recept

Gyor és pikáns Nyári meggyszörp, recept

Nyári meggyszörp hozzávalói

  • 50 dkg meggy
  • 50 dkg cukor
  • 3 ek vörösborecet
  • 3 dl víz
  • 1 kis thai chili (elhagyható)

A kimagozott meggyet és a cukrot egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a vörösborecetet és összefőzzük addig, amíg a meggynek kifő a leve.

A chilit hozzáadjuk és szétfőzzük a meggyeket. Egy gézlappal átszűrjük és hozzáadunk a vizet, beforraljuk. Átöntjük csatos üvegbe, majd jéggel és szódával fogyasztjuk.

Nyári meggyszörp
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Streetkitchen.blog.hu