Nyári felfrissülés 3.0 – Erdei gyümölcsös Jégkása Vodkával
Hozzávalók, 6 adag:
- 2 dl cukorszirup- cukorszirup készítés: 40 dkg kristálycukor;1/2 l víz. A cukrot és a vizet lábosba öntjük és közepes láng felett addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, zűrható üvegbe tesszük és a hűtőben tároljuk – 1 hónapig eláll.
- 10 dkg áfonya
- 10 dkg málna
- 10 dkg magozott meggy
- 2 dl vodka
- 1 narancs leve
- kb 40 dkg jégkocka
Elkészítés:
1. A hozzávalókat két adagban leturmixoljuk (jó minőségű turmixgép szükséges a jégkockák turmixolásához, ha ez nincs, használjatok tört jeget) és azonnal fogyasztjuk.
2.Mélyhűtőben néhány órát tárolhatjuk, a vodka miatt nem fagy azonnal kőkeményre, érdemes villával óránként átkeverni. Tökéletes kerti party ital!