Nyári felfrissülés 3.0 – Erdei gyümölcsös Jégkása Vodkával

Nyári felfrissülés 3.0 – Erdei gyümölcsös Jégkása Vodkával

Hozzávalók, 6 adag:

  • 2 dl cukorszirup-  cukorszirup készítés: 40 dkg kristálycukor;1/2 l víz. A cukrot és a vizet lábosba öntjük és közepes láng felett addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, zűrható üvegbe tesszük és a hűtőben tároljuk – 1 hónapig eláll.
  • 10 dkg áfonya
  • 10 dkg málna
  • 10 dkg magozott meggy
  • 2 dl vodka
  • 1 narancs leve
  • kb 40 dkg jégkocka

erdei-gyumolcsos-jegkasa-vodkaval

Elkészítés:

1. A hozzávalókat két adagban leturmixoljuk (jó minőségű turmixgép szükséges a jégkockák turmixolásához, ha ez nincs, használjatok tört jeget) és azonnal fogyasztjuk.

2.Mélyhűtőben néhány órát tárolhatjuk, a vodka miatt nem fagy azonnal kőkeményre, érdemes villával óránként átkeverni. Tökéletes kerti party ital!

erdei-gyumolcsos-jegkasa-vodkaval1