Nyári felfrissülés 2.0 – Meggyszirupos Limonádé
Hozzávalók, 6 adag:
- 2,5 dl cukorszirup (1 csészényi) – cukorszirup készítés: 40 dkg kristálycukor;1/2 l víz. A cukrot és a vizet lábosba öntjük és közepes láng felett addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, zűrható üvegbe tesszük és a hűtőben tároljuk – 1 hónapig eláll.
- 1/2 kg meggy (magozva kb. 3 csészényi)
- l víz (lehet szénsavas is)
- 2 citrom leve
- sok jég
Elkészítés:
A meggyet felfőzzük a cukorsziruppal, amíg teljesen összeesik és kiadja az ízét és a színét. Leszűrjük és a szirupot hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni. Hűtőben, lezárt üvegben 1 hétig eláll.
A limonádéhoz a szirupot kancsóba vagy pohárba töltjük, citromlevet, vizet és sok jeget adunk hozzá. Összekeverjük és fogyasztjuk.