Borsófőzelék a nagyi receptje szerint, recept
Ezt még a legfinnyásabbak is szívesen megeszik
Ha rossz emlékek élnek benned a borsófőzelékről, ezt kóstold meg! Felejtsd el a régi menzai borsófőzeléket! Ez a recept minden kételkedőt meggyőz. Tehetsz a borsóhoz apró kockákra vágott krumplit, habarhatod tejszínnel, pirospaprikát is dobhatsz hozzá, mindenhogyan nagyon finom. Fasírttal, tükörtojással vagy virslivel kínáld.
Borsófőzelék Hozzávalói 4 személyre:
- 1 kg zöldborsó
- 2 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál cukor
- fél csokor petrezselyem
- só
- bors
- zsír
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, főzés: 20 perc
A Borsófőzelék Elkészítése:
Egy lábosban hevíts kevés zsiradékot, rakd bele a kifejtett borsót, és körülbelül öt percig párold. Közben kevergesd. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózd, borsozd, cukrozd ízlés szerint. Kis lángon főzd puhára a borsót körülbelül 15 perc alatt. Közben készítsd el a habarást.
Egy tálban dolgozd csomómentesre a lisztet a tejjel, nyomd bele a fokhagymát.
Öntsd a puha borsóhoz, közben kevergesd. Forrás után hagyd még öt percig a főni, hogy ne legyen lisztíze a főzeléknek. Végül add hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Ha azzal is rottyan egyet, vedd le a tűzről, és melegen, feltéttel tálald.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Femina.hu