Borsófőzelék a nagyi receptje szerint, recept

Borsófőzelék a nagyi receptje szerint, recept

Ezt még a legfinnyásabbak is szívesen megeszik

Ha rossz emlékek élnek benned a borsófőzelékről, ezt kóstold meg! Felejtsd el a régi menzai borsófőzeléket! Ez a recept minden kételkedőt meggyőz. Tehetsz a borsóhoz apró kockákra vágott krumplit, habarhatod tejszínnel, pirospaprikát is dobhatsz hozzá, mindenhogyan nagyon finom. Fasírttal, tükörtojással vagy virslivel kínáld.

Borsófőzelék Hozzávalói 4 személyre:

  • 1 kg zöldborsó
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál cukor
  • fél csokor petrezselyem
  • bors
  • zsír

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, főzés: 20 perc

A Borsófőzelék Elkészítése:

Egy lábosban hevíts kevés zsiradékot, rakd bele a kifejtett borsót, és körülbelül öt percig párold. Közben kevergesd. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózd, borsozd, cukrozd ízlés szerint. Kis lángon főzd puhára a borsót körülbelül 15 perc alatt. Közben készítsd el a habarást.

borsófőzelék

Egy tálban dolgozd csomómentesre a lisztet a tejjel, nyomd bele a fokhagymát.

Öntsd a puha borsóhoz, közben kevergesd. Forrás után hagyd még öt percig a főni, hogy ne legyen lisztíze a főzeléknek. Végül add hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Ha azzal is rottyan egyet, vedd le a tűzről, és melegen, feltéttel tálald.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Femina.hu