Nutellás gyümölcsös édes pizza, recept

Nutellás gyümölcsös édes pizza, recept

 

Apropó második nekifutás: volt egy első próbálkozásom, amikor az ötletadó receptet követtem és úgy ahogy volt, nutellával és gyümölcsökkel együtt betoltam a sütőbe, de normál sütőben az a megoldás nem volt jó (pizzakövön, vagy grillen lehet, hogy jobban sikerült volna), a gyümölcs ugyanis teljesen összeesett, ráncos és csúnya lett. Ezért aztán másodszorra már csak a nutellával megkent tésztát sütöttem meg és utólag szórtam rá a gyümölcsöket. Így szép is, finom is, úgyhogy íme a recept:

 

A Nutellás gyümölcsös édes pizza Hozzávalói, 4 db kisebb pizzához:

Pizzatészta:

  • fél kg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő (7 grammos)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 3 dl langyos víz
  • 3 evőkanál olívaolaj

A tetejére:

  • nutella
  • piros bogyós gyümölcsök (málna, áfonya, szeder, ribizli)
  • menta/citromfű levelek díszítésnek:)

Nutellás gyümölcsös édes pizza

1. A tészta alapanyagait egy tálba öntjük és összegyúrjuk, simára dagasztjuk. Letakarjuk és meleg helyen legalább 1 órán át kelesztjük.

2. Ha megkelt a tészta, előmelegítjük a sütőt 220 fokra és előkészítünk egy tepsit. Olívaolajjal vékonyan megkenjük a tepsit. A pizzatésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk (nekem ez most vastag tésztás lett, de vékony tésztával is tökéletes) és a kiolajozott tepsire helyezzük.

3. Megkenjük a tésztát a nutellával és sütőbe toljuk kb. 10 percre (vagy amikor láthatóan megsült a tészta), majd kivesszük a sütőből és pár perc elteltével megszórjuk a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsökkel. Még langyosan tálaljuk!! De komolyan, langyosan a legjobb!!

nutellas-gyumolcsos-pizza

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu