Nutellás gyümölcsös édes pizza, recept
Apropó második nekifutás: volt egy első próbálkozásom, amikor az ötletadó receptet követtem és úgy ahogy volt, nutellával és gyümölcsökkel együtt betoltam a sütőbe, de normál sütőben az a megoldás nem volt jó (pizzakövön, vagy grillen lehet, hogy jobban sikerült volna), a gyümölcs ugyanis teljesen összeesett, ráncos és csúnya lett. Ezért aztán másodszorra már csak a nutellával megkent tésztát sütöttem meg és utólag szórtam rá a gyümölcsöket. Így szép is, finom is, úgyhogy íme a recept:
A Nutellás gyümölcsös édes pizza Hozzávalói, 4 db kisebb pizzához:
Pizzatészta:
- fél kg liszt
- 1 csomag szárított élesztő (7 grammos)
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 3 dl langyos víz
- 3 evőkanál olívaolaj
A tetejére:
- nutella
- piros bogyós gyümölcsök (málna, áfonya, szeder, ribizli)
- menta/citromfű levelek díszítésnek:)
1. A tészta alapanyagait egy tálba öntjük és összegyúrjuk, simára dagasztjuk. Letakarjuk és meleg helyen legalább 1 órán át kelesztjük.
2. Ha megkelt a tészta, előmelegítjük a sütőt 220 fokra és előkészítünk egy tepsit. Olívaolajjal vékonyan megkenjük a tepsit. A pizzatésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk (nekem ez most vastag tésztás lett, de vékony tésztával is tökéletes) és a kiolajozott tepsire helyezzük.
3. Megkenjük a tésztát a nutellával és sütőbe toljuk kb. 10 percre (vagy amikor láthatóan megsült a tészta), majd kivesszük a sütőből és pár perc elteltével megszórjuk a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsökkel. Még langyosan tálaljuk!! De komolyan, langyosan a legjobb!!
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu