Nutellás csokis keksz ( karácsonyi ), recept
A Nutellás csokis keksz Hozzávalói:
A kekszhez:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 25 dkg vaj
A csokihoz:
- 15-20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
Az összeragasztáshoz:
- Nutella
1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
3. A hűtőből elővett masszát lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával több részletben kinyújtjuk és a kiszúró formával kiszúrjuk.
4. Ha megtelt a tepsi, kb. 15 perc alatt készre sütjük.
5. Közben az étcsoki 2/3 részét vízgőz felett, vagy egy kis lábasban, alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és beletördeljük a maradék csokit és addig kevergetjük, míg az is teljesen elolvad.
6. Ha kész, akkor megtöltjük a csokiformánkat ezzel a csokival, vágódeszkára/kisebb tálcára helyezzük, párszor odaütögetjük a pulthoz, hogy a csoki “rendezze sorait”:) és lehúzzuk a felesleget. Hűtőbe tesszük legalább 20 percre, majd ha kész, kipattintjuk a formából. (valószínűleg szebb lesz, mint az enyém, de ez most rapid gyorsasággal készült, azért pattogzott le itt-ott:)
7. Ha a csoki megdermedt és a keksz teljesen kihűlt, akkor összeállítjuk a kis csodákat: egy kekszlapot megkenünk nutellával l és rányomjuk óvatosan a csokilapocskát.
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu