Nutella házilag, recept

Ha eljön az ősz, mindannyian az almát, körtét, szilvát, diót látjuk szemünk előtt, pedig itt a mogyoró szezonja is! Mogyorót ugyan sok receptben lehet használni, de vétek lenne kihagyni a házi nutellát, ami a bolti verzióhoz képest csak annyira édes, amennyire Te szeretnéd, annyira csokis, amennyire jól esik, viszont garantáltan adalékanyagmentes.
A Nutella házilag Hozzávalói:
- 500 g hámozott mogyoró
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 100 g jó minőségű étcsoki, picit megolvasztva, meglágyítva, vagy nagyon apró darabokra törve
- porcukor ízlés szerint
A mogyorót egy száraz serpenyőben kicsit pirítsd meg, ez pár percig tart. Ez azért kell, mert az olaj a mogyoróban felmelegszik kissé, és könnyebb lesz péppé darálni. A felmelegített és kicsit pörkölt mogyorót tedd egy késes aprítógépbe, majd kezdd el darálni.
Nagyjából 5 percig kell aprítani. Először kis darabok lesznek, majd az egész elkezd egy masszává válni. Az egész folyamat ugyna 5 percig tart, ami nem tűnik soknak, de 5 percig állni egy sivító gép mellett, bizony fárasztó, de tarts ki, gondolj a végeredményre. Ha már kellően pépes, add hozzá a vajat, kakaóport és a csokit. Aprítsd tovább, míg teljesen krémes nem lesz. Kóstold meg, és eszerint rakj hozzá porcukrot, egyszerre mindig egy keveset, hogy érezd, milyen irányba megy az íze.
Hűtőben hetekig eláll lefedett dobozban, de nem is álmodj róla, hogy addig nem fogy el.
Hogy mivel kell enni a nutellát, gondolom nem kell ecsetelnem
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: konyhatunderleszek