Norvég Lazac Kakukkfűvel – Cukkini forgácsos Rizottóval

Norvég Lazac Kakukkfűvel – Cukkini forgácsos Rizottóval

A Norvég Lazac Kakukkfűvel – Cukkini forgácsos Rizottóval Hozzávalói:

  • 1 kg Norvég lazac
  • egy marék friss kakukkfű
  • bors
  • 3 cikk fokhagyma
  • olíva olaj

Hozzávalók a Rizottóhoz:

  • 1,5 csésze arborio rizs
  • olíva olaj
  • 2 szál friss újhagyma
  • húsleves
  • só, bors
  • 1 cukkini
  • 1 dl minőségi fehér bor
  • 1 mk vaj
  • parmezán

Norvég Lazac Kakukkfűvel - Cukkini forgácsos Rizottóval

a hal és a Rizottó egyszerre készül !

Norvég Lazac Kakukkfűvel - Cukkini forgácsos Rizottóval

 

A Norvég Lazac Kakukkfűvel – Cukkini forgácsos Rizottóval elkészítése

A Hal:

Felhevített serpenyőbe, forró olíva olajra helyezzük a szálkátlanított, sózott, borsozott lazac szeleteke;t a bőrös fele legyen alul. Mehet rá a fokhagyma felaprítva és a kakukk fű ágak a lazacok tetejére. Én kicsit le szoktam fedni, mert a család egy része nem szereti rosé-n a halat. Kb 4 percig fedő alatt sütöm. Majd fedő le; és elkezdem locsolgatni a halak etejét az olajjal, kanállal. A halak minden oldalát átsütöm, forgatom.

Norvég Lazac Kakukkfűvel - Cukkini forgácsos Rizottóval

 

Végül a halakat kiszedem és ebben az olíva olajos omega3-as zsírból készítek egy mártást; bele kis bor – rosé, mustár, víz, tejszín, bors, citrom héj. Felforralom, kész

pikanteria-barathy-tamas-lazac-kakukkfu-sult-cukkinis-rizotto-forgaccsal-recept6

A Rizottó:

olíva olajon rizs majd újhagyma lepirít, majd bor, utána mehet bele a leves. Fokozatosan adom hozzá és közben kevergetem. picit sózom ha kell – óvatosan, borsozom. Félig főtt rizottóhoz mehet a zöldség pucolóval hámozott cukkini; a végén a kocka vaj , hogy krémesebb állagú legyen a rizottónk és parmezán gazdagon. Kész

Norvég Lazac Kakukkfűvel - Cukkini forgácsos Rizottóval

Forrás: Tommy, a Pikanteria.sztracafe.com szerkesztője