Norvég Lazac Kakukkfűvel – Cukkini forgácsos Rizottóval
A Norvég Lazac Kakukkfűvel – Cukkini forgácsos Rizottóval Hozzávalói:
- 1 kg Norvég lazac
- egy marék friss kakukkfű
- só
- bors
- 3 cikk fokhagyma
- olíva olaj
Hozzávalók a Rizottóhoz:
- 1,5 csésze arborio rizs
- olíva olaj
- 2 szál friss újhagyma
- húsleves
- só, bors
- 1 cukkini
- 1 dl minőségi fehér bor
- 1 mk vaj
- parmezán
a hal és a Rizottó egyszerre készül !
A Norvég Lazac Kakukkfűvel – Cukkini forgácsos Rizottóval elkészítése
A Hal:
Felhevített serpenyőbe, forró olíva olajra helyezzük a szálkátlanított, sózott, borsozott lazac szeleteke;t a bőrös fele legyen alul. Mehet rá a fokhagyma felaprítva és a kakukk fű ágak a lazacok tetejére. Én kicsit le szoktam fedni, mert a család egy része nem szereti rosé-n a halat. Kb 4 percig fedő alatt sütöm. Majd fedő le; és elkezdem locsolgatni a halak etejét az olajjal, kanállal. A halak minden oldalát átsütöm, forgatom.
Végül a halakat kiszedem és ebben az olíva olajos omega3-as zsírból készítek egy mártást; bele kis bor – rosé, mustár, víz, tejszín, bors, citrom héj. Felforralom, kész
A Rizottó:
olíva olajon rizs majd újhagyma lepirít, majd bor, utána mehet bele a leves. Fokozatosan adom hozzá és közben kevergetem. picit sózom ha kell – óvatosan, borsozom. Félig főtt rizottóhoz mehet a zöldség pucolóval hámozott cukkini; a végén a kocka vaj , hogy krémesebb állagú legyen a rizottónk és parmezán gazdagon. Kész
Forrás: Tommy, a Pikanteria.sztracafe.com szerkesztője