2021. január 27.

Select your Top Menu from wp menus
Nigella Lawson csokoládés gesztenyetortája, recept

Nigella Lawson csokoládés gesztenyetortája, recept

Amikor Erika, az Életinfo blog írója megálmodta ezt a játékot nagyon lelkes voltam, a téma nagyon szimpatikus volt. A játék egyszerű: mindig egy ismertebb szakácstól kell sütni-főzni valamit, a szakács nevét pedig mindig az aktuális játékvezető állapítja meg.
Erika a sort Gordon Ramsayvel kezdte, a következő játékvezető Marka volt, ő Jamie Olivert javasolta, tőle vettem én át a stafétát és Nigella Lawsont választottam.
Nigella annyira természetesen egyszerűen, könnyedén és érzékien főz, hogy nem lehet nem szerteni őt és a gyors, finom receptjeit.
Először egy velencei répatortát szemeltem ki, de azt aztán elkészítette más játékostársam, ezért végül is e mellett a nagyon finom csokoládés gesztenyetorta mellett tettem le a voksomat. Nem bántam meg, szaftos, finom, mutatós sütemény lett.
A recept mennyiségeit megfeleztem és tortaforma helyett 4 felfújt formában sütöttem a masszát. Véleményem szerint elkészíthető muffinformákban is, talán még mutatósabbak is lesznek akkor.

A Nigella Lawson csokoládés gesztenyetortájának Hozzávalói egy 23 cm átmérőjű tortaformához

  • 225 g magas kakaótartalmú csokoládé
  • 6 tojás
  • 1 csipet só
  • 125 g puha, sótlan vaj
  • 435 g cukrozatlan gesztenyemassza
  • 2 kanál rum (én vaníliaesszenciát használtam)
  • 65 g cukor (én barnacukrot használtam)
  • tejszínhab (én laktózmentes tejszínt használtam)

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A sütőformát kivajazzuk, megszórjuk kevés kristálycukorral, hideg helyre tesszük.
Felverjük a tojások fehérjét a sóval.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, kissé visszahűtjük.

Nigella csokoládés gesztenyetortája
Egy keverőtálban habosra keverjük a vajat a cukorral, a rummal és a gesztenyemasszával, hozzáadjuk a langyos csokoládét, majd egyenként belevegyítjük a tojások sárgáját is.
A csokoládés gesztenyemasszába óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét odafigyelve, hogy a hab ne törjön össze.
A formába öntjük majd körülbelül 50 percig sütjük, addig amíg a teteje berepedezik, picit elválik az edény falától, a beleszúrt hurkapálca pedig még kissé ragacsos marad.
Tejszínhabbal tálaljuk.
Végkonklúzióként erről a receptről: pontosan azt kaptam amit vártam tőle, tud valamit ez a Nigella.

Forrás: kisildi

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Csokoládé torta Steiner Kristóftól
Csokoládé torta Steiner Kristóftól, recept

A recept Steiner Kristóf "Kristóf konyhája - mesés menük (nem csak) vegánoknak" könyvéből van, kis változtatásokkal. A változtatásokat azért eszközöltem,...

Close