Nick Stellino chef: Mokka krém karamell, recept

Nick Stellino chef: Mokka krém karamell, recept

Nick Stellino chef: Mokka krém karamell hozzávalói 8 főre:

  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 csésze víz
  • 6 tojás
  • 1/2 césze cukor
  • vanília kivonat
  • 1 csésze krém tejszín
  • 1 csésze tej
  • 1 kis tálka össztetört étcsoki
  • 1/2 kis tálka NES kávé
  • bogyós gyümölcsök, pl: málna
  • menta levél

 

Nick Stellino chef: Mokka krém karamell elkészítése:

  1. Először a karamellt kell elkészíteni.

  2. A csésze kristálycukrot és a vizet össze kell önteni egy edénybe és el kell kezdeni hevíteni – az elején még megkeverheted. Később: Ne kevergesd, kapcsold fel a gázt 4-5 percig, amíg felforr a cukros -víz elegy.

  3. Majd vedd majd le a hőfokot, hogy ne égjem meg a karamell. Amikor el kezdenek megjelenni a nagyobb buborékok, akkor fog elkezdeni barnulni a cukor is.

  4. Innentől kezdve még egy percig kell majd kb hevíteni, amíg szép barna és kész nem lesz a karamell. Majd vedd le a tűzről

  5. Végy elő 8 szuflés porcelán tálkát vagy kisebb csészét, oszd el benne a karamellt, majd a poharakat kicsit megdöntve ezek falára is egyengesd el a folyékony karamellt. Ha ez megvan , tedd félre

  6. hevítsd elő a sütőt 160 C fokra

  7. Egy nagyobb tálban, üss fel 3 egész tojást, és 3 tojás sárgáját. Tégy hozzá vanília kivonatot és egy fél csésze kristálycukrot; ne fed fel, hanem inkább kevergesd – nem akarunk bele buborékokat. Tedd félre

  8. Egy közepes pl teflon edényben, önts egy csésze krémtejszínt és egy csésze tejet. Kezd el hevíteni,  majd add hozzá az étcsokit és a neskávét. Közepes hőfokon forrásig hevítsd. Majd ha ez kész

  9. Öntsd a tejes-csokis-kávés kereveréket adagontént a tojásos vaníliás-cukros elegyhez ( lassan öntsd hozzá, nehogy megfőjön/kicsapódjon a tojás ). Lassan kevergesd közben

  10. Ezt a puding alapot oszd szét a karamellás szuflé poharak között, ne öntsd szinültig.

  11. Helyezd a szuflés poharakat egy sütő tálcára; önts alá forró vizet, h félig ellephesse a poharakat, majd mehet a sütőbe.

  12. Süsd 30 percig, majd vedd ki a sütőből és szoba hőmérsékleten pihentesd 1 órát.

Nick Stellino chef: Mokka krém karamell

  1. Végy elő egy tálat, önts bele nagyon forró vizet és helyezd bele egyessével a szuflé poharakat. Álljon benne egy percig, majd egy késsel válasz el a „pudingot” az edényke faláról és borítsd ki a szervírozandó tányérra.

  2. Bogyós gyümölcsökkel és menta levéllel tálald.

forrás: nickstellino.com

Nick Stellino chef: Mokka krém karamell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nick Stellino chef: Mokka krém karamell