Nick Stellino chef: Mokka krém karamell, recept

Nick Stellino chef: Mokka krém karamell hozzávalói 8 főre:
- 1 csésze kristálycukor
- 1 csésze víz
- 6 tojás
- 1/2 césze cukor
- vanília kivonat
- 1 csésze krém tejszín
- 1 csésze tej
- 1 kis tálka össztetört étcsoki
- 1/2 kis tálka NES kávé
- bogyós gyümölcsök, pl: málna
- menta levél
Nick Stellino chef: Mokka krém karamell elkészítése:
-
Először a karamellt kell elkészíteni.
-
A csésze kristálycukrot és a vizet össze kell önteni egy edénybe és el kell kezdeni hevíteni – az elején még megkeverheted. Később: Ne kevergesd, kapcsold fel a gázt 4-5 percig, amíg felforr a cukros -víz elegy.
-
Majd vedd majd le a hőfokot, hogy ne égjem meg a karamell. Amikor el kezdenek megjelenni a nagyobb buborékok, akkor fog elkezdeni barnulni a cukor is.
-
Innentől kezdve még egy percig kell majd kb hevíteni, amíg szép barna és kész nem lesz a karamell. Majd vedd le a tűzről
-
Végy elő 8 szuflés porcelán tálkát vagy kisebb csészét, oszd el benne a karamellt, majd a poharakat kicsit megdöntve ezek falára is egyengesd el a folyékony karamellt. Ha ez megvan , tedd félre
-
hevítsd elő a sütőt 160 C fokra
-
Egy nagyobb tálban, üss fel 3 egész tojást, és 3 tojás sárgáját. Tégy hozzá vanília kivonatot és egy fél csésze kristálycukrot; ne fed fel, hanem inkább kevergesd – nem akarunk bele buborékokat. Tedd félre
-
Egy közepes pl teflon edényben, önts egy csésze krémtejszínt és egy csésze tejet. Kezd el hevíteni, majd add hozzá az étcsokit és a neskávét. Közepes hőfokon forrásig hevítsd. Majd ha ez kész
-
Öntsd a tejes-csokis-kávés kereveréket adagontént a tojásos vaníliás-cukros elegyhez ( lassan öntsd hozzá, nehogy megfőjön/kicsapódjon a tojás ). Lassan kevergesd közben
-
Ezt a puding alapot oszd szét a karamellás szuflé poharak között, ne öntsd szinültig.
-
Helyezd a szuflés poharakat egy sütő tálcára; önts alá forró vizet, h félig ellephesse a poharakat, majd mehet a sütőbe.
-
Süsd 30 percig, majd vedd ki a sütőből és szoba hőmérsékleten pihentesd 1 órát.
-
Végy elő egy tálat, önts bele nagyon forró vizet és helyezd bele egyessével a szuflé poharakat. Álljon benne egy percig, majd egy késsel válasz el a „pudingot” az edényke faláról és borítsd ki a szervírozandó tányérra.
-
Bogyós gyümölcsökkel és menta levéllel tálald.
forrás: nickstellino.com