New Yorki sajttorta eperrel, recept

New Yorki sajttorta eperrel, recept

Most eperrel készítettem, ha már szezonja van. Közben persze a nagypapám névnapjátis tartottuk, így egy ilyen retro kistányérban sikerült fotóznom a tortát. Persze csak gyorsan, mert már mindenki enni akarta. El is fogyott, tuti siker, próbáljátok ki!

A New Yorki sajttorta eperrel Hozzávalói:

  • 25 dkg darált keksz (Győri kakaós kekszet használtam)
  • 10 dkg olvasztott, langyos vaj
  • 75 dkg natúr tejszínes krémsajt (Philadelphia, de a mascarpone is tökéletes a célra)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citromos Activia joghurt
  • 3 tojás
  • 500 gramm eper

New Yorki sajttorta eperrel
1. A kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig kell sütni.
2. A sajtkrémet összekeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és a joghurttal, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat.Ráöntjük a kekszes alapra, és mehet vissza a sütőbe további 50 percre.
Rácson hagyjuk kihűlni a formában.
3. Az epreket megmostam, négybe vágtam, egy edénybe a tűzhelyre tettem. Szórtam rá egy kis cukrot (kb egy evőkanál) és kicsit hagytam összeesni. Így kicsit szószos lesz a tetején a gyümölcs.
4. Amikor kihűlt a torta és a gyümölcs is langyos már, akkor rákanalaztam az epreket, egyenletesen eloszlattam. Egy éjszakát a hűtőben kell tárolni.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu