New York cheesecake, recept

New York cheesecake, recept

A New York cheesecake Hozzávalói:

  • 1 csésze finomra aprított pisztácia
  • 18 db zabpelyhes keksz
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 3 ek barnacukor
  • 50 dkg Philadelphia krémsajt
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl

A New York cheesecake Elkészítése:

A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledaráljuk, de így nem maradnak benne ropogós pisztáciadarabok). Hozzákeverjük az olvasztott vajat és a cukrot. Egy 20 cm-es levehető oldalú tortaforma oldalára és aljára nyomkodjuk.

New York cheesecake

A krémsajtot robotgépben krémesre keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet is. Hozzáadjuk a tejfölt, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. A kekszalapra öntjük. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából és legalább 2 órára, de jobb, ha egész éjszakára, a hűtőbe tesszük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás:  http://streetkitchen.blog.hu