New Orleans-i Cajun Pasta – Házi Fűszerkeverékkel

New Orleans-i Cajun Pasta – Házi Fűszerkeverékkel

Hozzávalók:

A fűszerkeverékhez:

  • 2 ek. római kömény
  • 1 ek. szegfűbors
  • 1 ek. feketebors
  • Fél ek. karadmom
  • 2 ek. fokhagymagranulátum
  • 2 ek. pirospaprika
  • 1 ek. cayenne bors
  • 1 ek. oregano
  • 1 ek. kakukkfű
  • 1 ek. gyömbér
  • 1 ek. só

A pastához:

  • 250 dkg linguine, vagy spaghetti
  • 3 ek. olaj
  • 15 dkg Kolbász
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3-4 kaliforniai paprika többféle színben
  • 3 szál angolzeller (szárzeller)
  • kb . 15 db. szép, tisztított garnéla
  • 2 dl. tejszín

Előszöris elkészítjük a házi cajun fűszerkeveréket. Ehhez az egész fűszereket (római kömény, szegfűbors, feketebors, kardamom) lepirítjuk egy forró, száraz serpenyőben. Amikor a magok pattogni kezdenek, belezuttyantjuk őket egy mozsárba, majd alaposan összezúzzuk őket. Egy nagyobb tálba öntjük a fűszereket és jöhetnek hozzá a porított társaik. Megsózzuk, összekeverjük és kész is van!

new-oreans-cajun-pasta

Lobogó forró, sós vízben elkezdjük kifőzni a tésztát. A kolbászt felvágjuk és száraz serpenyőben kisütjük a zsírját, majd félretesszük egy tálba. A kolbász zsírján megfonnyasztjuk a hagymát, a paprikát és az angolzellert. Ha a zöldségek összezuhantak, mehet hozzájuk vissza a kolbász, majd a garnéla is bekerülhet a serpenyőbe. Az egészet gazdagon megszórjuk a fűszerkeverékünkkel és hozzáöntjük a frissen kifőzött tésztát. Mehet rá a tejszín, illetve egy kevés a tészta főzővízéből. Az egészet jól összeforgatjuk, a tetejére pedig ízlés szerint szórhatunk egy kevés friss koriandert és csepegtethetünk pár csepp limelevet. Ennyi!