New Orleansi cajun pasta házi fűszerkeverékkel, recept

A New Orleansi cajun pasta Hozzávalói:
A fűszerkeverékhez:
- 2 ek. római kömény
- 1 ek. szegfűbors
- 1 ek. feketebors
- Fél ek. karadmom
- 2 ek. fokhagymagranulátum
- 2 ek. pirospaprika
- 1 ek. cayenne bors
- 1 ek. oregano
- 1 ek. kakukkfű
- 1 ek. gyömbér
- 1 ek. só
A pastához:
- 250 dkg linguine, vagy spaghetti
- 3 ek. olaj
- 15 dkg Kolbász
- 1 nagy vöröshagyma
- 3-4 kaliforniai paprika többféle színben
- 3 szál angolzeller (szárzeller)
- kb . 15 db. szép, tisztított garnéla
- 2 dl. tejszín
Előszöris elkészítjük a házi cajun fűszerkeveréket. Ehhez az egész fűszereket (római kömény, szegfűbors, feketebors, kardamom) lepirítjuk egy forró, száraz serpenyőben. Amikor a magok pattogni kezdenek, belezuttyantjuk őket egy mozsárba, majd alaposan összezúzzuk őket. Egy nagyobb tálba öntjük a fűszereket és jöhetnek hozzá a porított társaik. Megsózzuk, összekeverjük és kész is van!
Lobogó forró, sós vízben elkezdjük kifőzni a tésztát. A kolbászt felvágjuk és száraz serpenyőben kisütjük a zsírját, majd félretesszük egy tálba. A kolbász zsírján megfonnyasztjuk a hagymát, a paprikát és az angolzellert. Ha a zöldségek összezuhantak, mehet hozzájuk vissza a kolbász, majd a garnéla is bekerülhet a serpenyőbe. Az egészet gazdagon megszórjuk a fűszerkeverékünkkel és hozzáöntjük a frissen kifőzött tésztát. Mehet rá a tejszín, illetve egy kevés a tészta főzővízéből. Az egészet jól összeforgatjuk, a tetejére pedig ízlés szerint szórhatunk egy kevés friss koriandert és csepegtethetünk pár csepp limelevet. Ennyi!
Forrás: streetkitchen.blog.hu