Nem csak lisztérzékenyeknek – Gluténmentes túrós-sajtos pogácsa
Hozzávalók 25 darabhoz:
- 30 dkg rizsliszt
- 20 dkg túró
- 10 dkg vaj
- 10 dkg sajt
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
Tetejére
- 10 dkg sajt
- 1 tojás
Elkészítés: 35 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:
Tedd a túrót egy nagyobb tálba, és törd át villával, azaz jól nyomogasd meg, majd dolgozd össze a sütőporral elkevert liszttel, a szobahőmérsékletű vajjal, a tojással és a tejföllel. Keverd hozzá a reszelt sajtot is. Könnyen nyújtható, homogén tésztát kell kapnod. Ha túlságosan ragadna, adj még hozzá egy kevés rizslisztet.
Formázz a tésztából cipót, és rakd gluténmentes liszttel megszórt felületre, majd nyújtsd 1-1,5 centi vastagra. Vedd elő kedvenc kiszúródat, és szaggasd ki a pogácsákat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a tetejüket felvert tojással, majd szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15-20 perc alatt süsd a tésztát szép pirosra.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: femina.hu