Nem csak lisztérzékenyeknek – Gluténmentes túrós-sajtos pogácsa

Nem csak lisztérzékenyeknek – Gluténmentes túrós-sajtos pogácsa

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 30 dkg rizsliszt
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Tetejére

  • 10 dkg sajt
  • 1 tojás

Elkészítés: 35 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

sajtos_pogacsa_turos-gluten-mentes-free
Tedd a túrót egy nagyobb tálba, és törd át villával, azaz jól nyomogasd meg, majd dolgozd össze a sütőporral elkevert liszttel, a szobahőmérsékletű vajjal, a tojással és a tejföllel. Keverd hozzá a reszelt sajtot is. Könnyen nyújtható, homogén tésztát kell kapnod. Ha túlságosan ragadna, adj még hozzá egy kevés rizslisztet.

Formázz a tésztából cipót, és rakd gluténmentes liszttel megszórt felületre, majd nyújtsd 1-1,5 centi vastagra. Vedd elő kedvenc kiszúródat, és szaggasd ki a pogácsákat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a tetejüket felvert tojással, majd szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15-20 perc alatt süsd a tésztát szép pirosra.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: femina.hu