Négysajtos töltött krumpli, recept

Négysajtos töltött krumpli, recept

 

A Négysajtos töltött krumpli Hozzávalói 4 személyre:

  • 8 krumpli,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 5 dkg gouda sajt,
  • 5 dkg juhsajt,
  • 5 dkg feta sajt,
  • 5 dkg füstölt sajt,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 teáskanál szárított rozmaring,
  • metélőhagyma,

A Négysajtos töltött krumpli Elkészítése:

A krumplikat jól megmossuk, ha szükséges megsikáljuk, majd félbevágjuk és egy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a rozmaringgal meg a sóval.

Fóliával lezárjuk és forró sütőben, 30-40 perc alatt megsütjük. Közben a sajtokat kockára vágjuk, a vajat pedig megolvasztjuk. Mikor a krumplik átsültek, kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, majd belsejüket kikaparjuk, felvágjuk és összekeverjük a sajtokkal meg a vajjal. A tölteléket visszarakjuk a krumplicsónakokba, megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és 10-15 percre visszarakjuk a forró sütőbe. Azonnal tálaljuk.

Négysajtos töltött krumpli

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja