Négysajtos töltött krumpli, recept
A Négysajtos töltött krumpli Hozzávalói 4 személyre:
- 8 krumpli,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- 5 dkg gouda sajt,
- 5 dkg juhsajt,
- 5 dkg feta sajt,
- 5 dkg füstölt sajt,
- 5 dkg vaj,
- 1 teáskanál szárított rozmaring,
- metélőhagyma,
- só
A Négysajtos töltött krumpli Elkészítése:
A krumplikat jól megmossuk, ha szükséges megsikáljuk, majd félbevágjuk és egy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a rozmaringgal meg a sóval.
Fóliával lezárjuk és forró sütőben, 30-40 perc alatt megsütjük. Közben a sajtokat kockára vágjuk, a vajat pedig megolvasztjuk. Mikor a krumplik átsültek, kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, majd belsejüket kikaparjuk, felvágjuk és összekeverjük a sajtokkal meg a vajjal. A tölteléket visszarakjuk a krumplicsónakokba, megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és 10-15 percre visszarakjuk a forró sütőbe. Azonnal tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja