Narancsos sárgarépa leves, recept

Narancsos sárgarépa leves, recept

A Narancsos sárgarépa leves Hozzávalói:

  • 30 dkg fagyasztott sárgarépa,
  • 2 narancs leve,
  • 3 dl főzőtejszín, 3
  • dkg vaj,
  • diónyi gyömbér,
  • 1 teáskanál cukor,
  • só;
  • a tálaláshoz: 2 narancs

A Narancsos sárgarépa leves Elkészítése:

A gyömbért lereszeljük és a vajon megdinszteljük, majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Mikor forr, hozzáadjuk a fagyasztott sárgarépát, megsózzuk és puhára főzzük. Levesszük a tűzről és hagyjuk kissé kihűlni, majd leturmixoljuk. Hozzáadjuk a főzőtejszínt meg a narancsok levét és kiforraljuk. Kevés cukorral ízestjük. Narancsszeletekkel tálaljuk.

Narancsos sárgarépa leves

forrás: aledakonyhaja