Narancsos sárgarépa leves, recept
A Narancsos sárgarépa leves Hozzávalói:
- 30 dkg fagyasztott sárgarépa,
- 2 narancs leve,
- 3 dl főzőtejszín, 3
- dkg vaj,
- diónyi gyömbér,
- 1 teáskanál cukor,
- só;
- a tálaláshoz: 2 narancs
A Narancsos sárgarépa leves Elkészítése:
A gyömbért lereszeljük és a vajon megdinszteljük, majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Mikor forr, hozzáadjuk a fagyasztott sárgarépát, megsózzuk és puhára főzzük. Levesszük a tűzről és hagyjuk kissé kihűlni, majd leturmixoljuk. Hozzáadjuk a főzőtejszínt meg a narancsok levét és kiforraljuk. Kevés cukorral ízestjük. Narancsszeletekkel tálaljuk.
forrás: aledakonyhaja