Narancsos kacsahúspástétom

HOZZÁVALÓK
- 3-4 fő
- 1 kis pecsenyekacsa
- 3 tojás
- 1 narancs reszelt héja és kicsavart leve
- 4 gerezd fokhagyma
- fél dl vörösbor
- 1-1 mokkáskanál pástétomfűszer és törött fekete bors
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál kacsazsír
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 óra felett
A kacsát darabjaira bontom. A hasából kiszedem a hájat, és apróra vágva, a zsírját kisütöm. A zsíron a kacsadarabok mindkét oldalát lepirítom, majd annyi vizet töltök rá, amennyi a húst éppen ellepi. Puhára párolom, ezután kicsontozom, és a színhúst ledarálom. A kacsa máját külön megsütöm, és kis kockákra vágom. A tojásokat szétválasztom, és a fehérjékből kemény habot verek.
A tojássárgákat a fűszerekkel kikeverem, majd apránként hozzáadom a bort, a narancslevet, a reszelt narancshéjat és a zúzott fokhagymát. Ezután a darált kacsahússal jól összeforgatom. Végül belekeverem kacsamáj-darabkákat és a tojásfehérjékből vert kemény habot. Tetszés szerinti sütőformát kikenek kacsazsírral, és meghintem zsemlemorzsával. A sült kacsamáj-darabokkal is összekevert húsmasszát belesimítom. A tetejére alufólia-darabot borítok, és előmelegített, forró sütőbe, 3 ujjnyi vízzel telt tepsibe állítom. A gőzben addig párolom, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a húsmasszából. A pástétomot a formában hagyom kihűlni. Becsomagolva legalább egy napig hűtöm. Tálalás előtt felszeletelem, és salátalevéllel bélelt tálra rendezem.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: tvpaprika.hu