Narancsos csokis gesztenyegolyó, recept

A Narancsos csokis gesztenyegolyó Hozzávalói:
- 250 g gesztenyemassza (cukrozott)
- 25 g darált keksz
- 25 g darált mandula
- 2 evőkanál narancslekvár
- 100 g étcsokoládé
1. A gesztenyemasszát villával szétnyomkodjuk.
2. Mindent egy tálba mérünk és összegyúrjuk. (Ha nagyon ragad, akkor növelhetjük a darált keksz mennyiségét, ha nem ragad eléggé, akkor a lekvár mennyiségét növeljük.) Előkészítünk egy tálcát, amire sütőpapírt terítünk.
3/A: Ha nem szeretnénk a csokibevonattal pepecselni, akkor simán hempergessük meg cukrozatlan kakaóporban és kész is vagyunk!
3/B : Ha a csokibevonatot választjuk akkor megolvasztjuk az étcsokoládé 2/3 részét – vízgőz felett, vagy kis lángon, közvetlenül a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve. Ha megolvadt, lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a maradék csokit és addig kevergetjük, míg az is teljesen elolvad.
4. A gesztenyegolyókat két kiskanál segítségével megforgatjuk az olvasztott csokiban, lecsepegtetjük a felesleget és a sütőpapíros tálcára helyezzük. Ha mindegyik golyót megmártottuk, akkor a tálcával együtt hűtőbe tesszük kb. 15 percre, hogy megdermedjen a csoki.
(Adhatunk hozzá apróra vágott kandírozott narancshéjat is, azzal is nagyon jó lesz.)
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu