Karácsonyi mini sajttorták, recept

Karácsonyi mini sajttorták, recept

Gyönyörű last minute karácsonyi sütik: mini sajttorta és a karácsonyi pavlova

Minden megvan már, csak azt nem tudod, mi legyen a karácsonyi süti? Segítünk! Bármelyiket is választjátok e 3 süti közül, méltó zárása lesz egy isteni karácsonyi menünek.

A karácsonyi sütik javát már megsütöttük – és egy részét meg is ettük:): kész a tökéletes mézeskalács, a bejgli, a zserbó és a sós karácsonyi sütikre is pontos tervünk van, így már tényleg csak a karácsonyi menüt lezáró desszertet kell kiválasztani, és komplett lesz a sütiválaszték.

 

A Narancskrémes piskótatekercs Hozzávalói:

A tésztához:

  • 6 tojás kettéválasztva
  • 12 dkg porcukor
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • fél tk. szódabikarbóna

A narancskrémhez:

  • 2 narancs reszelt héja és leve
  • 4 tojássárgája
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé

1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy nagy tepsit.

2. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét a porcukor 1/3 részével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék porcukorral fehéredésig keverjük, és ha mindkettő kész, akkor a fehérjehabot óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a sárgájával. Vigyázunk, hogy ne nagyon törjön a hab.

3. A kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük, a tojásos keverékbe szitáljuk, majd óvatosan összekeverjük.

4. A masszát a sütőpapíros tepsibe öntjük, elegyengetjük és kb. 15-18 perc alatt készre sütjük.

5. Amíg sül, benedvesítünk egy tiszta konyharuhát és amikor kész a piskótánk, még melegen átemeljük erre a konyharuhára úgy, hogy a sütőpapíros rész legyen felül. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla, és még melegen felcsavarjuk a hosszabbik oldalánál fogva. Így, üresen feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.

Narancskrémes piskótatekercs

6. Elkészítjük a narancskrémet: A cukrot, a narancsok reszelt héját és kifacsart levét egy lábasba tesszük és hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojásokat. Simára keverjük, és alacsony lángon addig főzzük – folyamatosan kevergetve – míg rotyogni nem kezd. Ekkor hozzáadjuk a vajat és tovább főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk.

7. Ha a piskóta és a krém is kihűlt, akkor jöhet az összeállítás: A narancskrémből kb. 30 dkg-ot kikeverünk 25 dkg mascarponéval és ezt rákenjük a kiterített piskótalapra. Újra feltekerjük, és hűtőbe tesszük 1 órára, majd megolvasztjuk az étcsokoládét és gyors mozdulatokkal bevonjuk a piskótatekercset (vagy csak a tetejét) vele. (Tényleg gyorsan kell, mert hamar megdermed a hideg sütin.

forrás: nlcafe