2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Nagyon sajtos töltött gombák, recept

Nagyon sajtos töltött gombák, recept

Mi nagyon szeretünk finom dolgokat egymásba tölteni. Ezekkel a gombákkal is ez történt, mert raktunk bele juhtúrót, petrezselymet, chilit, beleültettük krémes sajtszószba, megküldtük a tetejét még több sajttal és kész is lettek Jani töltött gombái. Kipróbálni kötelező!

A Nagyon sajtos töltött gombák Hozzávalói:

A gombához:

  • 125 g juhtúró
  • 5 db tölteni való, nagy fejű gomba
  • 2 db salotta hagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db chili paprika

A sajtszószhoz:

  • 15-20 dkg reszelt cheddar sajt
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 1 db salotta hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • reszelt szerecsendió
  • Só, bors

A gombák tönkjét kiszedjük és egy kissé kikaparjuk a belsejét. A kiszedett részeket egy késes aprítóba tesszük és ledaráljuk. Felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk és megpirítjuk rajta a finomra aprított hagymát, fokhagymát és a gombapürét. Hozzáadunk finomra vágott petrezselymet és felkarikázott chili paprikát. Beletesszük a juhtúrót is és elkeverjük, összesütjük a gombás alappal. Sózzuk, borsozzuk és megtöltjük vele a gombafejeket.

Felaprítjuk a hagymát és megfuttatjuk olívaolajon. Felöntjük fehérborral, tejszínnel és hozzáadjuk a sajtot, aprított petrezselymet, reszelt szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk és kb. 20 percig alacsony lángon főzzük.

A mártást egy hőálló tálba öntjük, belehelyezzük a gombfejeket, megszórjuk reszelt cheddar sajttal és 180 fokon kb. 20-30 percig sütjük, majd megszórjuk aprított petrezselyemmel. Sötét sörrel és főtt rizzsel fogyasztjukMegosztom Facebookon!

forrás: Strrtkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Bánh mi, nem fogod megbánni!

Szalámis szendvics helyett most csináljatok inkább egy menő, vietnámi szendót, amiben van egy csomó király alapanyag, pl. sertésszűz és marinált...

Close