Nagyon egyszerű – Trappista sajt Házilag

Hozzávalók:
kb. 38 dkg-ra
- 500 g tehéntúró (félzsíros)
- 1 L házi tej / teljes tej
- 60 g vaj
- 1 db tojás (közepes, „M”-es méretű)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 púpozott mokkáskanál só
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
+ 1,5 nap szárítás
30 perc
Elkészítés:
1. A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, majd egy sűrű szitán leszűrjük.
2. Egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük, majd állandó keverés mellet 10 percig főzzük, míg nyúlóssá, csomómentessé válik. (Nekem 10 perc alatt szépen össze is állt.)
3. Egy kisebb tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni.
4. Ha kihűlt tálra tesszük, és hagyjuk másnapig a spájzban száradni. (Én másfél napig hagytam száradni, majd mint a boltban lefóliázva betettem a hűtőbe további fogyasztásra.)