Nagyon csokis kuglóf torta, recept
Lehet az ember szerelmes egy sütibe? Nálam ilyesmi van most… Ez maga a gyönyörűség! Az íze pedig hmmm…
A tetejére pár db zselés szaloncukrot daraboltam….
Hozzávalók a Nagyon csokis kuglóf torta tésztához:
- 200g vaj
- 200g étcsoki
- 60g kakaó
- 200g tejföl
- 200g cukor
- 5 egész tojás
- 250 ml víz
- 250 g fehérliszt
- 1 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
Hozzávalók az öntethez:
- 250 ml habtejszín
- 100 g étcsoki
- 2 ek cukor
- 2 ek kakaó
- 50 g vaj
Tésztához a vajat és a csokit mikróban, /vagy vízgőz felett/ együtt megolvasztottam. Még melegen hozzákevertem robotgéppel a kakaót. Hagytam a gépet dolgozni egy ideig, hogy csomómentes legyen. Ment hozzá a tejföl és a cukor. A tojások következtek, ez után is dolgozott pár percig a gép. Végén beleöntöttem a vizet, és kavarás.
A lisztet összedolgoztam a szódabikarbónával és a sóval. Egyszerre hozzáöntöttem a csokis keverékhez, ismét pár perces gépi munka, és kész is!
Nekem szilikon kuglóf sütő formám van, abba nem kell zsiradék. Ha másmilyennel rendelkezel, kis vajjal ajánlatos kikenni. Előmelegített, 180 fokos légkeveréses sütőben 50 percig sütöttem. /Én hurkapálcikát dugdostam bele, azzal ellenőriztem megsült-e/
Amíg hűlt, elkészítettem az öntetet. Egy lábasban felmelegítettem a tejszínt a darabokra tördelt csokival, és a cukorral. Mikor már megolvadt, hozzákevertem a kakaót és a vajat. Még 1-2 percet melegítettem így együtt, és kész is. Kiraktam a hidegre hűlni. Mikor már besűrűsödött, rálocsoltam a kuglófra.
Forrás: falusilibak