Nagyon amerikai mogyoróvajas pite, recept

Villámgyors kekszalap, krémes mogyoróvajas töltelék, ez a mogyoróvajas pite! Egyszerűen ennél amerikaibb sütemény nem létezik és most Dóra megmutatja hogyan is készül.

 

A Nagyon amerikai mogyoróvajas pite Hozzávalók 1 pitéhez:

  • 25 dkg zabkeksz
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 4 ek olvasztott vaj
  • 160 g mogyoróvaj
  • 125 g natúr krémsajt
  • 50 g porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 marék sózatlan pörkölt mogyoró
  • Kb. 1-2 ek reszelt étcsokoládé

Nagyon amerikai mogyoróvajas pite

A zabkekszet, kakaóport és sót késes robotgépbe tesszük és morzsás állagúra aprítjuk. A morzsát egy piteformába tesszük, ráöntjük az olvasztott vajat és elkeverjük. A alját egy kanál, az oldalát pedig egy pohár segítségével nyomkodjuk le. A pite formát 15 percre mélyhűtőbe tesszük majd 170 fokosra előmelegített sütőben kb. 10 percen keresztül sütjük, amíg kissé aranybarna színt kap.

A töltelékhez egy keverőtálba tesszük és krémesre kikeverjük a mogyoróvajat, a sajtkrémet, a porcukrot, egy csipet sót és a vanília kivonatot.

Végül belekeverjük a felvert tejszínhabot és az egészet összeforgatjuk. A kihűlt kekszalapra halmozzuk a mogyoróvajas krémet és elegyengetjük, erre mehet egy réteg keményre vert tejszínhab amit durvára vágott földimogyoróval és reszelt csokival szórunk meg. Tálalás előtt alaposan hűtsük ki.

Nagyon amerikai mogyoróvajas pite

Forrás: streetkitchen.hu