Nagyon amerikai mogyoróvajas pite, recept
Villámgyors kekszalap, krémes mogyoróvajas töltelék, ez a mogyoróvajas pite! Egyszerűen ennél amerikaibb sütemény nem létezik és most Dóra megmutatja hogyan is készül.
A Nagyon amerikai mogyoróvajas pite Hozzávalók 1 pitéhez:
- 25 dkg zabkeksz
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 4 ek olvasztott vaj
- 160 g mogyoróvaj
- 125 g natúr krémsajt
- 50 g porcukor
- 4 dl habtejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 marék sózatlan pörkölt mogyoró
- Kb. 1-2 ek reszelt étcsokoládé
A zabkekszet, kakaóport és sót késes robotgépbe tesszük és morzsás állagúra aprítjuk. A morzsát egy piteformába tesszük, ráöntjük az olvasztott vajat és elkeverjük. A alját egy kanál, az oldalát pedig egy pohár segítségével nyomkodjuk le. A pite formát 15 percre mélyhűtőbe tesszük majd 170 fokosra előmelegített sütőben kb. 10 percen keresztül sütjük, amíg kissé aranybarna színt kap.
A töltelékhez egy keverőtálba tesszük és krémesre kikeverjük a mogyoróvajat, a sajtkrémet, a porcukrot, egy csipet sót és a vanília kivonatot.
Végül belekeverjük a felvert tejszínhabot és az egészet összeforgatjuk. A kihűlt kekszalapra halmozzuk a mogyoróvajas krémet és elegyengetjük, erre mehet egy réteg keményre vert tejszínhab amit durvára vágott földimogyoróval és reszelt csokival szórunk meg. Tálalás előtt alaposan hűtsük ki.
Forrás: streetkitchen.hu