A nagyi titkos receptje: Pehelykönnyű túrós pite, recept

A nagyi titkos receptje alapján. Ennél egyszerűbb, krémesebb túrós pitét aligha készítettél. Innentől csak így csinálod majd.
Ezzel a tésztával nagyon könnyű dolgozni, így a kevésbé tapasztaltak is bátran hozzáfoghatnak. Mivel még a hűtőben sem kell pihentetni, célszerű a túrós pitét a házi vaníliás pudinggal dúsított töltelékkel kezdeni. Ha szereted, mazsolát is keverhetsz bele. Szabó Veronika receptjét érdemes kipróbálni.
A Pehelykönnyű túrós pite Hozzávalói, 20 szelethez:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- 2 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez
- 1 kg félzsíros tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 2 evőkanál tejföl
- 2 csapott evőkanál búzadara
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- csipet só
Tetejére
- 1 tojás
Elkészítés: 40 perc, sütés: 35 perc
A Pehelykönnyű túrós pite Elkészítése:
A töltelékhez készítsd el a vaníliás pudingot. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját tedd egy közepes lábosba. Add hozzá a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt, és habverővel keverd fehéredésig. Öntsd hozzá a tejet, és mérsékelt lángon folyamatosan kevergetve addig főzd, amíg besűrűsödik. Vedd le a tűzről, és hagyd hűlni.
A túrót tedd egy nagyobb tálba, reszeld bele a citrom héját, add hozzá a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt pudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan dolgozd össze. Végül a tojások fehérjét verd kemény habbá a maradék cukorral és egy csipet sóval, majd forgasd óvatosan a túróhoz. Ezt akkor is ráérsz megtenni, amikor az első lapot kinyújtod.
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, felezd el, és rakd lisztezett munkalapra. Nyújtsd ki, majd helyezd tepsibe vagy piteformába. Kend rá jó vastagon a tölteléket. A tészta másik felét is nyújtsd ki, és fedd be vele a túrós masszát. A tetejét kend meg egy felvert tojással, és villával egyenletesen szurkáld meg. Tedd előmelegített sütőbe, és 190 fokon 35-40 perc alatt süsd meg. Hagyd hűlni, majd vágd fel tetszés szerint, és kínáld porcukorral megszórva.
a új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook ön is.
itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu