2021. január 12.

Select your Top Menu from wp menus
A nagyi titkos receptje: Pehelykönnyű túrós pite, recept

A nagyi titkos receptje: Pehelykönnyű túrós pite, recept

 

A nagyi titkos receptje alapján. Ennél egyszerűbb, krémesebb túrós pitét aligha készítettél. Innentől csak így csinálod majd.

Ezzel a tésztával nagyon könnyű dolgozni, így a kevésbé tapasztaltak is bátran hozzáfoghatnak. Mivel még a hűtőben sem kell pihentetni, célszerű a túrós pitét a  házi vaníliás pudinggal dúsított töltelékkel kezdeni. Ha szereted, mazsolát is keverhetsz bele. Szabó Veronika receptjét érdemes kipróbálni.

A Pehelykönnyű túrós pite Hozzávalói, 20 szelethez:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 csapott evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • csipet só

Tetejére

  • 1 tojás

Elkészítés: 40 perc, sütés: 35 perc

A Pehelykönnyű túrós pite Elkészítése:

A töltelékhez készítsd el a vaníliás pudingot. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját tedd egy közepes lábosba. Add hozzá a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt, és habverővel keverd fehéredésig. Öntsd hozzá a tejet, és mérsékelt lángon folyamatosan kevergetve addig főzd, amíg besűrűsödik. Vedd le a tűzről, és hagyd hűlni.

Pehelykönnyű túrós pite

A túrót tedd egy nagyobb tálba, reszeld bele a citrom héját, add hozzá a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt pudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan dolgozd össze. Végül a tojások fehérjét verd kemény habbá a maradék cukorral és egy csipet sóval, majd forgasd óvatosan a túróhoz. Ezt akkor is ráérsz megtenni, amikor az első lapot kinyújtod.

A tészta hozzávalóit gyúrd össze, felezd el, és rakd lisztezett munkalapra. Nyújtsd ki, majd helyezd tepsibe vagy piteformába. Kend rá jó vastagon a tölteléket. A tészta másik felét is nyújtsd ki, és fedd be vele a túrós masszát. A tetejét kend meg egy felvert tojással, és villával egyenletesen szurkáld meg. Tedd előmelegített sütőbe, és 190 fokon 35-40 perc alatt süsd meg. Hagyd hűlni, majd vágd fel tetszés szerint, és kínáld porcukorral megszórva.

a új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook ön is.

itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Szerző: Papp Cecília

Forrás: Femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Villámgyors SajtGolyó, recept

Két bölcsesség még gyorsan: ne legyenek túl kicsik a golyók, az a jó, ha van belül puha tartalom, ne csak mindenhol...

Close