Mozzarellával töltött olasz burger,recept

Mozzarellával töltött olasz burger,recept

 

Az olasz konyha nem éppen a gyorskajáiról híres, de ha az olyan jellegzetes elemeit, mint a bazsalikomos pesztót, a mozzarella sajtot és a szárított paradicsomot beletuszkoljátok egy hamburgerbe, akkor a végeredményben garantáltan nem fogtok csalódni. Íme Jani olasz burgere, amit próbáljatok ki báránnyal és borjúval is, meglátjátok szenzációs lesz.

A Mozzarellával töltött olasz burger Hozzávalói:

    • 1 db ciabatta
    • 1 nagy csokor bazsalikom
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 5 dkg reszelt parmezán
    • 10 dkg tökmag
    • 15-20 dkg darált marhahús
    • 25 g mozzarella
    • 3 db aszaltparadicsom
    • 2 marék rukkola
    • 1 db lilahagyma
    • só, bors
  • Mozzarellával töltött olasz burger

Mozzarellával töltött olasz burger elkészítése:

      1. A bazsalikomot, fokhagymát, olívaolajat, reszelt parmezánt, tökmagot, sót, borsot egy aprítógépben összezúzzuk.

      2. Nagy gombócokat formálunk a darált húsból és két réteg folpack közé tesszük, majd egy lábassal lenyomjuk.

      3. A kilapított hús közepére mozzarella darabokat helyezünk, majd ráhajtunk még egy kilapított húst és a széleit egy villával összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk.

      4. Forró, olajos serpenyőben megsütjük a töltött húspogácsák mindkét oldalát.

      5. A félbevágott, lepirított ciabatta alját megkenjük pestóval, majd aszalt paradicsomokat ültetünk rá, teszünk rá egy adag rukkolát, egy húspogácsát, arra pár karika lilahagymát és pestóval megkent tetejével zárom.

      6. Egy sötét, bak sörrel tálaljuk.

Forrás: Streetkitchen