Mozzarellával töltött olasz burger,recept

Az olasz konyha nem éppen a gyorskajáiról híres, de ha az olyan jellegzetes elemeit, mint a bazsalikomos pesztót, a mozzarella sajtot és a szárított paradicsomot beletuszkoljátok egy hamburgerbe, akkor a végeredményben garantáltan nem fogtok csalódni. Íme Jani olasz burgere, amit próbáljatok ki báránnyal és borjúval is, meglátjátok szenzációs lesz.
A Mozzarellával töltött olasz burger Hozzávalói:
- 1 db ciabatta
- 1 nagy csokor bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg tökmag
- 15-20 dkg darált marhahús
- 25 g mozzarella
- 3 db aszaltparadicsom
- 2 marék rukkola
- 1 db lilahagyma
- só, bors
A Mozzarellával töltött olasz burger elkészítése:
-
A bazsalikomot, fokhagymát, olívaolajat, reszelt parmezánt, tökmagot, sót, borsot egy aprítógépben összezúzzuk.
-
Nagy gombócokat formálunk a darált húsból és két réteg folpack közé tesszük, majd egy lábassal lenyomjuk.
-
A kilapított hús közepére mozzarella darabokat helyezünk, majd ráhajtunk még egy kilapított húst és a széleit egy villával összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk.
-
Forró, olajos serpenyőben megsütjük a töltött húspogácsák mindkét oldalát.
-
A félbevágott, lepirított ciabatta alját megkenjük pestóval, majd aszalt paradicsomokat ültetünk rá, teszünk rá egy adag rukkolát, egy húspogácsát, arra pár karika lilahagymát és pestóval megkent tetejével zárom.
-
Egy sötét, bak sörrel tálaljuk.
Forrás: Streetkitchen