Mogyoróvajas keksz házi mogyoróvajból, recept

Elhoztuk nektek az amerikaiak nagy kedvencének, a mogyoróvajnak a receptjét és azt is megmutatjuk hogy kell az ebből készült cookiet, a mogyoróvajas kekszet elkészíteni. Vigyázat, mert függőséget okozhat, mi teljesen rákattantunk! 😉

Mogyoróvajas keksz házi mogyoróvajból

Házi mogyoróvaj

Hozzávalók:

  • 250 g sótlan, pörkölt mogyoró
  • 1 ek étolaj
  • 1/2 ek méz

A mogyorót, olajat és mézet egy késes aprítóba tesszük és pulzáló mozdulatokkal, krémes állagúvá zúzzuk.

A Mogyoróvajas keksz házi mogyoróvajból Hozzávalói:

  • 320 g liszt
  • 220 g vaj
  • 250 g mogyoróvaj
  • 200 g kristálycukor
  • 200 g barna cukor
  • 2 tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 tk só

Mogyoróvajas keksz házi mogyoróvajból

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sütőport és sót, majd félretesszük. Egy másik keverőtálban robotgéppel összekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat, a mogyoróvajat és a kétféle cukrot. Hozzáütjük a tojásokat és habosra kikeverjük. Ezután 2 részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket, összedolgozzuk és kb. 20 percig hűtőben pihentetjük.

Egy vizes kanál segítségével egyforma méretű golyókat formázunk belőle és jó pár centi hely kihagyásával sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. egy villával, mindkét irányban, kissé lenyomjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük őket, amíg épp, hogy elkezdenének barnulni. Hagyjuk teljesen kihűlni.

forrás: streetkitchen.hu