Mogyoróvaj – Készítsd el házilag, recept

Mogyoróvaj – Készítsd el házilag, recept

ezen magvakból is készíthetsz magvas krémeket, mely a reggelik és egyéb sütemények kiváló kiegészítője / alkotóeleme …

Mogyoróvaj

A házi mogyoróvaj Hozzávalói:

  • 250 g sótlan, pörkölt mogyoró vagy kesudió / mandula / pisztácia / dió …
  • 1 ek étolaj ( helyettesítheted repce, szőlőmag olajakkal )
  • 1/2 ek méz ( helyettesítheted:sűrű nyírfacukor szirup )
  • Aki szereti tehet bele sót ízlés szerint

Először egy robotgéppel ledaráljuk a mogyorót, majd közben hozzá adagoljuk az olajat, mézet és sót. KÉSZ

Hűtőben tárolva tovább eláll.

 Mogyoróvaj

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala