Mogyoróvaj – Készítsd el házilag, recept
ezen magvakból is készíthetsz magvas krémeket, mely a reggelik és egyéb sütemények kiváló kiegészítője / alkotóeleme …
A házi mogyoróvaj Hozzávalói:
- 250 g sótlan, pörkölt mogyoró vagy kesudió / mandula / pisztácia / dió …
- 1 ek étolaj ( helyettesítheted repce, szőlőmag olajakkal )
- 1/2 ek méz ( helyettesítheted:sűrű nyírfacukor szirup )
- Aki szereti tehet bele sót ízlés szerint
Először egy robotgéppel ledaráljuk a mogyorót, majd közben hozzá adagoljuk az olajat, mézet és sót. KÉSZ
Hűtőben tárolva tovább eláll.
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.