Mogyorós barackos gombóc – az abbahagyhatatlan

A Mogyorós barackos gombóc Hozzávalói kb. 15 db-hoz:
- 10 dkg sótlan földimogyoró
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 evőkanál sárgabarack/narancslekvár
- 1 evőkanál porcukor
A csokibevonathoz:
- 10-15 dkg étcsokoládé
- pár csepp étolaj
1. A földimogyorót ledaráljuk, az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, vagy aprító géppel felaprítjuk.
2. Egy tálba kimérjük a mogyorót, a sárgabarackot, a lekvárt és a porcukrot és összegyúrjuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá 1-2 teáskanál vizet, hogy összeálljon.
3. A kész masszából kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket. Hűtőbe tesszük fél órára.
4. Ha lejárt a félóra, előkészítjük a csokoládét: vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk a csokoládé kb. ⅔ részét, majd ha felolvadt, lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a többi csokoládét és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad.
5. A hűtőből elővett golyókat 2 kiskanál segítségével megforgatjuk a csokoládéban, lecsepegtetjük és visszahelyezzük a sütőpapírra.
Ha minden gombócot bevontunk csokoládéval, visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu