Mogyorós barackos gombóc – az abbahagyhatatlan

Mogyorós barackos gombóc – az abbahagyhatatlan

A Mogyorós barackos gombóc Hozzávalói kb. 15 db-hoz:

  • 10 dkg sótlan földimogyoró
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 evőkanál sárgabarack/narancslekvár
  • 1 evőkanál porcukor

A csokibevonathoz:

  • 10-15 dkg étcsokoládé
  • pár csepp étolaj

 

1. A földimogyorót ledaráljuk, az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, vagy aprító géppel felaprítjuk.

2. Egy tálba kimérjük a mogyorót, a sárgabarackot, a lekvárt és a porcukrot és összegyúrjuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá 1-2 teáskanál vizet, hogy összeálljon.

Mogyorós barackos gombóc

3. A kész masszából kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket. Hűtőbe tesszük fél órára.

4. Ha lejárt a félóra, előkészítjük a csokoládét: vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk a csokoládé kb. ⅔ részét, majd ha felolvadt, lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a többi csokoládét és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad.

5. A hűtőből elővett golyókat 2 kiskanál segítségével megforgatjuk a csokoládéban, lecsepegtetjük és visszahelyezzük a sütőpapírra.
Ha minden gombócot bevontunk csokoládéval, visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu